Första publicering: november 13, 2021 |

De viktigaste semesterorterna på Teneriffa

Introduktion

I den här artikeln talar vi om de viktigaste semesterorterna på Teneriffa.

Vi kan med säkerhet säga att Teneriffas viktigaste semesterorter alla ligger vid kusten. På öns norra sida har vi Puerto de la Cruz med ett fuktigare klimat. Vegetationen är också mer grön på den här sidan av ön.

På den södra sidan finns Los Cristianos, Playa de las Americas, Costa Adeje och Los Gigantes som de viktigaste semesterorterna. Fortsätt läsa för att få reda på viktig information om var och en av dem.

Kom ihåg att kolla länkarna i artikeln för att få mer information om varje semesterort.

Playa de las Americas

Semesterorten Playa de las Americas byggdes upp för ändamålet på 1960-talet och anses vara centrum för Teneriffas nattliv. Om du ska bo i Playa de las Americas har du olika slags stränder, köpcentra och restauranger på promenadavstånd.

Här finns också gott om alla slags barer, underhållning och nattliv:

  • Karaokebarer
  • Livemusik
  • Sportbarer
  • Barer för underhållning
  • Brittiska och irländska pubar
  • Diskotek
  • Strandklubbar

Playa de las Americas ligger 30 minuters bussresa från Teneriffas södra flygplats Reina Sofia.

Vi rekommenderar även att du kollar in vår artikel om vad du kan göra i Playa de las Americas om du bor på denna semesterort, där hittar du utflykter och aktiviteter som är lätta att förverkliga när du bor på denna ort.

Vi rekommenderar Playa de las Americas speciellt för ungdomar.

 

Puerto de la Cruz

Denna semesterort finns i norra delen av Teneriffa som är mycket grönare än den södra sidan. Här finns det världsberömda Loro Parque. Även den botaniska trädgården ligger i Puerto de la Cruz.

Om du vill ha en lugnare semester kan vi rekommendera dig denna resort speciellt i La Paz, som betyder Freden ☮️ på spanska.

I Puerto de la Cruz heter huvudstranden Playa Jardin, som har vacker svart sand, men du får inte heller missa poolerna i Lago Martianez. Den kanariska arkitekten César Manrique ritade poolkomplexet, som innehåller många vulkaniska stenar. Förvisso värt ett besök och din uppmärksamhet. Det centrala torget Plaza del Charco och dess omgivningar har bevarat den lokala kanariska och historiska karaktären.

Ta en titt på vår artikel för att ta reda på vilka aktiviteter vi erbjuder från Puerto de la Cruz.

Costa Adeje

Costa Adeje ligger på Teneriffas sydkust. Förmodligen den mest populära semesterorten för familjer. Här finns lyxhotell som Bahia del Duque, Jardines de Nivaria eller Hard Rock Hotel Tenerife.

Strax intill Costa Adeje ligger Playa de las Americas. Här finns också hamnen Puerto Colon som är den perfekta utgångspunkten för val- eller delfinskådning och vattensporter som jetski, parascending fly board och bananbåt. Här hittar du många stränder på promenadavstånd.

Kolla in vår artikel om saker att göra i Costa Adeje för att hitta vår fullständiga lista över saker att göra från orten (inklusive vattensporter, öturer, safari, yachtuthyrning, båtturer och mycket mer).

Los Gigantes

Orten Los Gigantes har en spektakulär utsikt över Los Gigantes klippor. Viktiga stenformationer med höjd upp till 500 meter med mera.

Det bästa sättet att uppskatta dem i full storlek är med en båttur. Los gigantes är en semesterort som är idealisk för att koppla bort och få en lugnare semester på Teneriffa.

Räknar med souvenirbutiker, restauranger, caféer och några barer. Även en svart sandstrand finns på denna semesterort.

Los Cristianos

Los Cristianos, var en gång en liten fiskeby. Nu med turismen har den utvecklats till en turistort. Även i denna semesterort hittar du en strand vid kusten.

Från hamnen i Los Cristianos avgår färjan till La Gomera och La Palma. I Los Cristianos finns många restauranger. Vi gillar särskilt restaurang El Cine intill hamnen.

För att shoppa kan du gå till den svenska avenyn, köpcentret Pasarella eller Santiago 6.

Läs vår artikel om saker att göra i Los Cristianos för att få mer specifik information om denna semesterort.

Vi hoppas att den här guiden hjälper dig att välja rätt semesterort för din semester på Teneriffa. Om så är fallet får du gärna dela den här artikeln med dina vänner.

Relaterade artiklar:
Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom