Glavna letovišča na Tenerifih

Glavna letovišča na Tenerifih

Uvod

V tem članku govorimo o glavnih letoviščih na Tenerifih.

Z gotovostjo lahko trdimo, da so vsa glavna letovišča na Tenerifih na obali. Na severni strani otoka je Puerto de la Cruz z bolj vlažnim podnebjem. Na tej strani otoka je tudi bolj zelena vegetacija.

Na južni strani so glavna letovišča Los Cristianos, Playa de las Americas, Costa Adeje in Los Gigantes. Berite dalje in si preberite pomembne informacije o vsakem od njih.

Ne pozabite preveriti povezav v članku, da bi dobili več informacij o vsakem letovišču

Playa de las Americas

Letovišče Playa de las Americas je bilo namensko zgrajeno v 60. letih prejšnjega stoletja in velja za središče nočnega življenja na Tenerifih. Če boste bivali v Playa de las Americas, boste imeli na voljo različne vrste plaž, nakupovalna središča in restavracije v peš razdalji.

Prav tako boste tu našli veliko vseh vrst barov, zabave in nočnega življenja:

  • Karaoke bari
  • Glasba v živo
  • športni bari
  • zabaviščni bari
  • britanski in irski pubi
  • Diskoteke
  • Klubi na plaži

Playa de las Americas je od južnega letališča Tenerife Reina Sofia oddaljena 30 minut vožnje z avtobusom.

Priporočamo vam tudi, da si ogledate naš članek o tem, kaj početi v letovišču Playa de las Americas, če bivate v tem letovišču, kjer boste našli izlete in dejavnosti, ki jih je enostavno uresničiti, če bivate v tem letovišču.

Letovišče Playa de las Americas priporočamo predvsem mladim.

 

Puerto de la Cruz

To letovišče se nahaja na severnem delu Tenerifa, ki je veliko bolj zelen kot južna stran. Tu se nahaja svetovno znani park Loro Parque. V Puerto de la Cruzu je tudi botanični vrt.

Če si želite bolj mirnih počitnic, vam priporočamo to letovišče posebej v La Pazu, kar v španščini pomeni Mir ☮️.

V Puerto de la Cruzu je glavna plaža Playa Jardin s čudovitim črnim peskom, ne smete pa izpustiti tudi bazenov Lago Martianez. Kanarski arhitekt César Manrique je zasnoval bazenski kompleks, v katerem je veliko vulkanskih skal. Zagotovo je vredno obiska in vaše pozornosti. Osrednji trg Plaza del Charco in njegova okolica sta ohranila lokalni kanarski in zgodovinski značaj.

V našem članku si oglejte, katere dejavnosti vam ponujamo iz Puerto de la Cruz.

Costa Adeje

Costa Adeje se nahaja na južni obali Tenerifov. Verjetno najbolj priljubljeno letovišče za družine. Tu najdete luksuzne hotele, kot so Bahia del Duque, Jardines de Nivaria ali Hard Rock Hotel Tenerife.

Tik ob Costa Adeje je Playa de las Americas. Tu je tudi pristanišče Puerto Colon, ki je odlično izhodišče za opazovanje kitov ali delfinov in vodne športe, kot so vodni skuter, jadralni padalec in čoln banana. Tu boste našli veliko plaž, do katerih se lahko sprehodite peš.

Oglejte si naš članek o tem, kaj početi v letovišču Costa Adeje, kjer boste našli popoln seznam dejavnosti, ki jih lahko počnete v letovišču (vključno z vodnimi športi, izleti po otoku, safarijem, najemom jaht, izleti z ladjo in še več).

Los Gigantes

Letovišče Los Gigantes ima čudovit razgled na pečine Los Gigantes. Pomembna kamnita formacija z višino do 500 metrov in več.

Najboljši način, da jih spoznate v polni velikosti, je izlet z ladjo. Los Gigantes je počitniško letovišče, idealno za odklop in mirnejše počitnice na Tenerifih.

Tu so trgovine s spominki, restavracije, kavarne in nekaj barov. V tem letovišču se nahaja tudi plaža s črnim peskom.

Los Cristianos

Los Cristianos je bil nekoč majhna ribiška vasica. Zdaj se je s turizmom razvilo v turistično letovišče. Tudi v tem letovišču boste našli plažo na obali.

Iz pristanišča Los Cristianos odpluje trajekt na otoka La Gomera in La Palma. V Los Cristianosu je veliko restavracij. Posebej nam je všeč restavracija El Cine poleg pristanišča.

Po nakupih se odpravite na Švedsko avenijo, v nakupovalno središče Pasarella ali Santiago 6.

Če želite pridobiti več konkretnih informacij o tem letovišču, preberite naš članek o tem, kaj početi v Los Cristianosu.

 

Upamo, da vam bo ta vodnik pomagal izbrati pravo letovišče za vaše počitnice na Tenerifih. Če je tako, delite ta članek s svojimi prijatelji.

Povezani članki:

Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom