Първо публикуване: септември 14, 2022 | Последно обновено: септември 16, 2022 | Автор: Jan Daniel

Playa de Montaña de Arena Плаж

Playa de Montaña de Arena е девствен и малко известен плаж. Намира се в южната част на Гран Канария и въпреки че е в тази част на острова, на него идват малко туристи. Повечето от посетителите му са местни жители, които идват тук всеки уикенд.

Това е див и малък плаж с тиха атмосфера. Характеризира се с тъмен пясък, умерен вятър и спокойни води. Той е идеален за тези, които искат да прекарат един ден на плажа далеч от тълпите. Каним ви да го посетите, за да се отпуснете и да се докоснете до природата без шума на града и неприятните погледи.

Нудистки плаж

Благодарение на характеристиките, споменати по-горе, този плаж предлага идеални условия за нудизъм. Посетете плажа на Пясъчната планина, за да се отдадете на слънчеви бани с всеки сантиметър от кожата си. Оставете банския си костюм вкъщи и се отдайте на природата с цялото си същество.

Доведете кучетата си, за да поплуват на плажа

Освен че можете да практикувате нудизъм, на този плаж можете да доведете кучетата си, за да се насладят на плажа също толкова щастливо, колкото и вие.

Къмпинг

Един от най-привлекателните аспекти на този плаж е, че той предлага възможност за къмпинг и прекарване на нощта под ярката луна на Гран Канария. Къмпингуването е по-често срещано през летните месеци. Само през летните месеци този плаж престава да бъде тих и спокоен и се превръща в място, изпълнено с палатки и шума на тълпите. Въпреки това, през другото време или дни от седмицата плажът остава уединен и приятно място за отдих от града.

Ако решите да къмпингувате в този район, разположете палатката си много близо до планината, за да не попаднете във водата при прилив.

-Playa de Montaña Arena.min

Услуги

Услугите и удобствата, които се търсят на градски плаж, не са налични на плажа Sand Mountain. Тук няма градски удобства, плажни барове и чадъри, които да ви предпазват от слънцето. Тук има само планини, препечен пясък и прекрасно море. Няма да намерите и тоалетни или ресторанти, така че си вземете храна и напитки.

Ако не сте склонни да жертвате удобствата, с които сте свикнали, препоръчваме ви да посетите плажовете Плая дел Инглес, Сан Агустин или Маспаломас. Междувременно плажът Playa de Montaña de Arena ви очаква, за да ви предложи друг вид отдих в пълен контакт с природата.

Деца

Този плаж не се препоръчва за деца. Достъпът до плажа предполага преодоляване на някои сложни препятствия. Това е и плаж, на който може да има кучета, така че не е препоръчително децата да играят в района.

Как да стигнете до там

За да стигнете до плажа Монтана де Арена, поемете по крайбрежния път от Пасито Бланко към Ел Пахар. Отбийте се на черен път към плажа Лас Карпинтерас. Препоръчваме ви да паркирате в район близо до пътя, за да избегнете дупките по неравния терен.

След като оставите колата, вървете покрай брега и ще стигнете до плажа Лас Карпинтерас. Завийте наляво и вървете около 10 минути през скалите, за да откриете плажа Монтана де Арена. Препоръчваме ви да носите удобни обувки и да носите лек товар, за да ви е по-лесно да преминете през трудните участъци.

Друг начин да стигнете до плажа Монтана де Арена е да наемете каяк, с който да гребнете до плажа. Това е едно от най-забавните занимания, които можете да правите на плажа, и е много популярно сред посетителите. Ако изберете тази дейност, ще се запознаете и с други девствени заливчета със същата красота и очарование.

Каним ви да посетите Playa de montaña de arena по време на почивката си в Гран Канария. Елате и се насладете на нейните кристално чисти води и див стил. Откъснете се от света и се отдайте на спокойствието на морето. Това е подаръкът на природата за тези, които търсят уединение и дива природа. Тук можете да правите каквото пожелаете, единственото, за което ви молим, е да не изхвърляте отпадъци и да оставите плажа по същия начин, по който сте го намерили. Не нарушавайте околната среда, като събирате камъни или ги премествате наоколо. Трябва да се грижим за всичко, което плажът предлага, за да можем да му се наслаждаваме, когато пожелаем.

Плажове в Пуерто Рико

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0