Eerste publicatie: april 21, 2022 |

Gids vakantieoorden Tenerife: Los Cristianos – Perfect voor gezinsvakanties

In het vorige artikel hebben we het gehad over Las Americas, het uitgaanscentrum van het zuiden van Tenerife. Maar wat als uw plannen geen permanente feesten en entertainment omvatten? Kies zonder aarzelen voor Los Cristianos en wees er zeker van dat u de juiste keuze hebt gemaakt.

Geschiedenis van Los Cristianos

In tegenstelling tot Las Americas, dat volledig toeristisch is, is Los Cristianos een echte kleine stad met een lokale bevolking van ongeveer 19 duizend en een eigen geschiedenis.
Los Cristianos was vroeger een klein vissersdorpje, maar veranderde in een beroemde badplaats dankzij een Zweedse man, Bengt Rylander, die in 1956 kwam om zijn gezondheid te verbeteren door het warme klimaat. Toen hij zich echt beter begon te voelen, als voormalig schrijver en tv-commentator, verspreidde hij informatie over de prachtige plek, die hij ontdekte. Ter herinnering aan deze gebeurtenissen, werd de hoofdstraat in Los Cristianos “Avenida de Suecia” (Zweedse Laan) genoemd. Een andere plaats, die herinnert aan de Zweedse bijdrage aan de ontwikkeling van Los Cristianos als een resort, is de Zweeds-Lutherse kerk aan de zeekust (ex. Casa Sueca).

Intro

Los Cristianos is een goede plaats voor gezinnen met kinderen, mensen met gevorderde leeftijd en gewoon diegenen, die de voorkeur geven aan rustige rust boven dansen tot in de ochtend.
Maar kalm is niet het synoniem van saai. Los Cristianos biedt een grote hoeveelheid restaurants, bars en winkels, waarvan sommige, in tegenstelling tot die in Las Americas, zijn gebouwd voor de lokale bevolking. En dat betekent dat u de gelegenheid heeft om voedsel van hoge kwaliteit te proberen en te winkelen zonder daarvoor een toeristenprijs te betalen. Ons artikel zal u helpen om de beste plaatsen te ontdekken en u adviseren hoe u uw tijd het beste kunt doorbrengen.

Stranden in Los Cristianos

Waarschijnlijk is het strand de eerste plek waar u meer over wilt weten, want dat is precies waarom u voor Tenerife hebt gekozen. Los Cristianos nodigt u uit om twee stranden te bezoeken. Het belangrijkste is Playa Los Cristianos. Naast het zandstrand heeft Playa Los Cristianos een haven, wat betekent dat er verschillende watersporten en activiteiten mogelijk zijn. Het beste vermaak voor het hele gezin zal een boottocht zijn. Aan boord zult u genieten van de oceaanbries, walvissen of dolfijnen zien, snorkelen in de schildpaddenbaai. Lunch en drankjes zijn inbegrepen, evenals onvergetelijke indrukken. Vergeet uw fototoestel en zwemkleding niet

Excursión

Vanuit de haven van Los Cristianos kunt u ook naar de buureilanden: La Gomera, El Hierro en La Palma met een veerboot Fred Olsen Express.
Goed nieuws voor de visliefhebbers – vanuit de haven van Los Cristianos kunt u naar de oceaan vissen, wat zeker een van de belangrijkste plaatsen in uw visgeschiedenis zal innemen.

Los Cristianos Stranden

De volgende na Playa Los Cristianos komt Playa Las Vistas. Dit gele zandstrand is een van de grootste en populairste stranden van Tenerife. Playa Las Vistas heeft alles wat nodig is voor een comfortabele rust, inclusief watersporten, volleybalspeeltuinen, kinderspeelplaatsen en een speciale zone voor mensen met beperkte fysieke capaciteiten.

Restaurants in Los Cristianos

Aan de kustzijde van het strand van Las Vistas bevindt zich een zone met verschillende bars, disco’s en restaurants met één van de beste uitzichten op de oceaan in het zuiden van Tenerife. Breng een van de avonden door met het proeven van Spaanse gerechten of gewoon met het drinken van een cocktail.

Maar als u wilt dineren in een echt lokale sfeer, kijk dan in de verschillende zijstraten van Los Cristianos. In een van deze straten, vlakbij de haven, vindt u El Cine, de plek die geliefd is bij de lokale bevolking en toeristen, die Tenerife al vele jaren kiezen voor hun vakantie. Deze plek zal u bevallen door de zeer verse zeevruchten en de warme, familiale sfeer.
Ondanks het feit dat El Cine een verborgen plekje is, is het er ’s avonds altijd erg druk, dus reserveer de tafel van tevoren.

Sprekend over lokale plaatsen kunnen we Croissanterie niet vergeten – kleine Italiaanse bar, gelegen in een van de zijstraten van Los Cristianos, die loopt van de centrale kerk naar het strand.
Met alle verantwoordelijkheid kunnen we zeggen dat u daar een van de beste focaccia’s van het zuiden van Tenerife zult proberen.

Voor het beste zelfgemaakte ijs gaat u naar La Golosa, dat aan de kust ligt, vlak bij de Zweedse kerk. Onlangs hebben ze een tweede ijspunt geopend in San Telmo, vlakbij het strand Las Vistas.

Om te winkelen gaat u naar de Zweedse avenue en het gebied bij de centrale kerk. En bezoek zeker de lokale markt die elke zondag wordt georganiseerd bij het strand van Los Cristianos.

Winkelen

Bezoek ook de winkel Fund Grube, aan het begin van het strand van Las Vistas. Deze winkel zal u plezieren met een ruime keuze aan cosmetica, zonnebrillen, kleding en schoenen en lagere prijzen dan in de winkelcentra van Las Americas. Controleer hun promotieaanbiedingen in uw hotel.
Dus, zoals u ziet, in Los Cristianos vindt u genoeg activiteiten en zult u zich niet vervelen. Tegelijkertijd zult u een rustige en ontspannende vakantie hebben, ver weg van het lawaai, de drukte en de mensenmassa’s. En als u een keer feesten en entertainment mist, dan opent het naastgelegen Las Americas altijd de deuren van haar restaurants, bars en nachtclubs.

Verwante artikelen:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0