Guide till semesterorter på Teneriffa: Los Cristianos – Perfekt för familjesemestern

Guide till semesterorter på Teneriffa: Los Cristianos – Perfekt för familjesemestern

I föregående artikel talade vi om las Americas, nöjescentret på södra Teneriffa. Men vad händer om dina planer inte omfattar permanenta fester och underhållning?Välj Los Cristianos utan tvekan och var säker på att du gjorde rätt val.

Los Cristianos historia

Till skillnad från Las Americas, som är en ren turistort, är Los Cristianos en riktig småstad med en lokal befolkning på cirka 19 000 invånare och en egen historia.
Los Cristianos var tidigare en liten fiskeby, men blev en berömd semesterort tack vare en svensk man, Bengt Rylander, som kom dit 1956 för att förbättra sin hälsa tack vare det varma klimatet. När han verkligen började må bättre, som tidigare var författare och TV-kommentator, spred han information om den underbara plats som han upptäckte. Till minne av dessa händelser kallades huvudgatan i Los Cristianos ”Avenida de Suecia” (den svenska avenyn). Ytterligare en plats som påminner om det svenska bidraget till Los Cristianos utveckling som semesterort är den svenska lutherska kyrkan på havskusten (f.d. Casa Sueca).

Intro

Los Cristianos är en bra plats för barnfamiljer, personer med högre ålder och de som föredrar lugn vila framför att dansa till morgonen.
Men lugn är inte synonymt med tråkigt. Los Cristianos erbjuder en stor mängd restauranger, barer och butiker, varav en del, till skillnad från dem i Las Americas, är byggda för lokalbefolkningen. Och det betyder att du har möjlighet att prova mat av hög kvalitet och shoppa utan att betala ett turistpris för detta. Vår artikel kommer att hjälpa dig att upptäcka de bästa platserna samt ge råd om hur du kan spendera din tid på bästa sätt.

Stränder i Los Cristianos

Troligen är det första stället du vill veta om stranden eftersom det är just den som fick dig att välja Teneriffa. Los Cristianos bjuder in dig att besöka två stränder. Den viktigaste är Playa Los Cristianos. Förutom sandstrandsområdet har Playa Los Cristianos en hamn som innebär att olika vattensporter och aktiviteter är tillgängliga. Den bästa underhållningen för hela familjen är en båttur. Ombord på båten kan du njuta av havsbrisen, se valar eller delfiner och snorkla i sköldpaddsviken. Lunch och drycker ingår liksom oförglömliga intryck. Glöm inte din fotokamera och badkläder.

Utflykter

Från Los Cristianos hamn kan du även ta dig till grannöarna: La Gomera, El Hierro och La Palma med färjan Fred Olsen Express.
Goda nyheter för fiskeälskare – från Los Cristianos hamn kan du åka till havsfisket, som garanterat kommer att ta en av de främsta platserna i din fiskehistoria.

Stränder i Los Cristianos

Näst efter Playa Los Cristianos kommer Playa Las Vistas. Denna gula sandstrand är en av de största och mest populära på Teneriffa. Playa Las Vistas har allt som behövs för en bekväm vila, bland annat vattensporter, volleybollspelplatser, lekplatser för barn och ett särskilt område för personer med begränsade fysiska förmågor.

Restauranger i Los Cristianos

På kustsidan av Las Vistas-stranden finns ett område med olika barer, diskotek och restauranger med en av de bästa havsutsikterna på södra Teneriffa. Fördriva en av kvällarna med att smaka på spanska rätter eller bara dricka en cocktail.

Men om du vill äta middag i en riktigt lokal atmosfär ska du leta på de olika sidogatorna i Los Cristianos. På en av dessa gator, nära hamnen, hittar du El Cine, ett ställe som är älskat av lokalbefolkningen och turister som valt Teneriffa för sin semester i många år. Det här stället kommer att glädja dig med mycket färska skaldjur och en varm, familjär atmosfär.
Trots att El Cine är en gömd plats är det alltid mycket folk på kvällarna, så boka bord i förväg.

När vi talar om lokala ställen får vi inte glömma Croissanterie – en liten italiensk bar som ligger på en av Los Cristianos sidogator som löper från centralkyrkan till stranden.
Med allt ansvar kan vi säga att du där kommer att prova en av de bästa focaccias på södra Teneriffa.

För den bästa hemgjorda glassen går du till La Golosa, som ligger på kustsidan, nära den svenska kyrkan. Nyligen öppnade de det andra glassstället i San Telmo, nära Las Vistas-stranden.

Om du vill shoppa går du till Svenska avenyn och området nära centralkyrkan. Och besök definitivt den lokala marknaden som anordnas nära Los Cristianos strand varje söndag.

Shopping

Besök även Fund Grube-butiken i början av Las Vistas-stranden. Den här butiken kommer att glädja dig med ett brett utbud av kosmetika, solglasögon, kläder och skor och lägre priser än i Las Americas köpcentrum. Kontrollera deras kampanjförslag på ditt hotell.
Så som du kan se kommer du i Los Cristianos att hitta massor av aktiviteter och du kommer inte att ha tråkigt. Samtidigt får du en lugn och avkopplande semester på avstånd från buller, stök och folkmassor. Och om du någon gång skulle sakna fester och underhållning, kommer Las Americas, som ligger bredvid, alltid att öppna dörrarna till sina restauranger, barer och nattklubbar för dig.

Relaterade artiklar:

Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom