Ensimmäinen julkaisu: 13 marraskuun, 2021 |

Teneriffan lomakeskusopas: Los Cristianos – Täydellinen perhelomalle

Edellisessä artikkelissa puhuimme Las Americasista, Teneriffan eteläosan viihdekeskuksesta. Mutta entä jos suunnitelmissasi ei ole pysyviä juhlia ja viihdettä?Valitse Los Cristianos epäröimättä ja ole varma, että olet tehnyt oikean valinnan.

Los Cristianosin historia

Toisin kuin Las Americas, joka on täysin turistikohde, Los Cristianos on todellinen pikkukaupunki, jossa asuu noin 19 tuhatta paikallista asukasta ja jolla on oma historiansa.
Los Cristianos oli ennen pieni kalastajakylä, mutta se muuttui kuuluisaksi lomakohteeksi ruotsalaisen Bengt Rylanderin ansiosta, joka tuli tänne vuonna 1956 parantamaan terveyttään lämpimän ilmaston ansiosta. Kun hän todella alkoi voida paremmin, hän levitti entisenä kirjailijana ja televisiokommentaattorina tietoa löytämästään upeasta paikasta. Näiden tapahtumien muistoksi Los Cristianosin pääkatu sai nimekseen ”Avenida de Suecia” (Ruotsin katu). Vielä yksi paikka, joka muistuttaa ruotsalaisten panoksesta Los Cristianosin kehitykseen lomakohteena, on Ruotsin luterilainen kirkko meren rannalla (entinen Casa Sueca).

Intro

Los Cristianos on hyvä paikka lapsiperheille, ikäihmisille ja niille, jotka haluavat mieluummin levätä rauhassa kuin tanssia aamuun asti.
Mutta rauhallinen ei ole tylsän synonyymi. Los Cristianos tarjoaa suuren määrän ravintoloita, baareja ja kauppoja, joista osa, toisin kuin Las Americasissa, on rakennettu paikallisille. Ja se tarkoittaa, että sinulla on mahdollisuus maistaa laadukasta ruokaa ja tehdä ostoksia ilman, että maksat siitä turistihintaa. Artikkelimme auttaa sinua löytämään parhaat paikat sekä neuvoo, miten voit viettää aikasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Los Cristianosin rannat

Todennäköisesti ensimmäinen paikka, josta haluat tietää, on ranta, sillä juuri sen vuoksi valitsit Teneriffan. Los Cristianos kutsuu sinut käymään kahdella rannalla. Tärkein on Playa Los Cristianos. Hiekkaranta-alueen lisäksi Playa Los Cristianosissa on satama, mikä tarkoittaa, että erilaisia vesiurheilulajeja ja -aktiviteetteja on tarjolla. Parasta viihdettä koko perheelle on veneretki. Laivalla nautit merituulesta, näet valaita tai delfiinejä, snorklaat kilpikonnalahdella. Lounas ja juomat sisältyvät unohtumattomiin vaikutelmiin asti. Älä unohda valokuvakameraa ja uimavaatteita.

Retket

Los Cristianosin satamasta pääset myös naapurisaarille: La Gomeralle, El Hierrolle ja La Palmalle Fred Olsen Express -lautalla.
Hyviä uutisia kalastuksen ystäville – Los Cristianosin satamasta voit lähteä valtamerikalastukseen, joka varmasti vie yhden johtavista paikoista kalastushistoriassasi.

Los Cristianosin rannat

Playa Los Cristianosin jälkeen seuraa Playa Las Vistas. Tämä keltainen hiekkaranta on yksi Teneriffan suurimmista ja suosituimmista. Playa Las Vistasissa on kaikki tarpeellinen mukavaan lepoon, kuten vesiurheilua, lentopallokenttiä, lasten leikkipaikkoja ja erityisalue liikuntarajoitteisille.

Los Cristianosin ravintolat

Las Vistasin rannan kustannuspuolella on erilaisten baarien, diskojen ja ravintoloiden alue, josta on yksi Teneriffan eteläosan parhaista merinäköaloista. Vietä yksi ilta maistellen espanjalaisia ruokia tai vain juoden cocktailin.

Mutta jos haluat illastaa todella paikallisessa ilmapiirissä, katso Los Cristianosin eri sivukujilta. Yhdellä näistä kaduista, lähellä satamaa, on El Cine, paikallisten ja matkailijoiden rakastama paikka, joka on valinnut Teneriffan lomanviettopaikakseen jo monen vuoden ajan. Tämä paikka miellyttää sinua erittäin tuoreilla merenelävillä ja lämpimällä, perheystävällisellä ilmapiirillä.
Vaikka El Cine on piilotettu paikka, se on iltaisin aina hyvin kiireinen, joten varaa pöytä etukäteen.

Paikallisista paikoista puhuttaessa emme voi unohtaa Croissanterietä – pientä italialaista baaria, joka sijaitsee yhdellä Los Cristianosin sivukaduista, joka kulkee keskuskirkolta rannalle.
Kaikella vastuulla voimme sanoa, että siellä voit maistaa yhtä Teneriffan eteläosan parhaista focaccioista.

Parhaan kotitekoisen jäätelön saat La Golosasta, joka sijaitsee rannikon puolella, lähellä ruotsalaista kirkkoa. Hiljattain he avasivat toisen jäätelöpisteen San Telmossa, lähellä Las Vistasin rantaa.

Ostoksille kannattaa mennä Ruotsin kadulle ja keskuskirkon lähellä olevalle alueelle. Käy ehdottomasti myös paikallisilla markkinoilla, jotka järjestetään Los Cristianosin rannan lähellä joka sunnuntai.

Ostokset

Käy myös Fund Grube -myymälässä, Las Vistasin rannan alussa. Tämä kauppa miellyttää sinua laajalla kosmetiikka-, aurinkolasien, vaatteiden ja kenkien valikoimalla ja edullisemmilla hinnoilla kuin Las Americasin ostoskeskuksissa. Tarkista heidän kampanjaehdotuksensa hotellissasi.
Kuten huomaat, Los Cristianosissa on runsaasti aktiviteetteja, eikä siellä tule tylsää. Samalla saat rauhallisen ja rentouttavan loman kaukana melusta, hälinästä ja ihmisjoukoista. Ja jos kerran kaipaat juhlia ja viihdettä, viereinen Las Americas avaa sinulle aina ravintoloidensa, baariensa ja yökerhojensa ovet.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0