Tenerife üdülőhely kalauz: Los Cristianos – Tökéletes családi nyaraláshoz

Tenerife üdülőhely kalauz: Los Cristianos – Tökéletes családi nyaraláshoz

Az előző cikkben Las Americasról, Tenerife déli részének szórakoztató központjáról beszéltünk. De mi van akkor, ha a tervei között nem szerepelnek állandó bulik és szórakozás?Válassza habozás nélkül Los Cristianost, és legyen biztos benne, hogy jól döntött.

Los Cristianos története

Ellentétben Las Americával, amely teljesen turista hely, Los Cristianos egy igazi kisváros, körülbelül 19 ezer helyi lakossal és saját történelemmel.
Los Cristianos korábban egy kis halászfalu volt, majd egy svéd férfinak, Bengt Rylandernek köszönhetően vált híres üdülőhellyé, aki 1956-ban érkezett ide, hogy a meleg klíma segítségével javítsa egészségét. Mivel valóban kezdte jobban érezni magát, mint egykori író és televíziós kommentátor, információkat terjesztett a csodálatos helyről, amelyet felfedezett. Ennek emlékére Los Cristianos főutcáját „Avenida de Suecia”-nak (Svéd sugárút) nevezték el. Még egy hely, amely emlékeztet a svédek hozzájárulására Los Cristianos üdülőhelyként való fejlődéséhez, a tengerparton álló svéd evangélikus templom (volt Casa Sueca).

Intro

Los Cristianos jó hely a gyermekes családoknak, az idősebb korosztálynak és azoknak, akik a nyugodt pihenést részesítik előnyben a reggelig tartó tánc helyett.
De a nyugalom nem az unalom szinonimája. Los Cristianos rengeteg éttermet, bárt és üzletet kínál, amelyek közül néhányat, ellentétben a Las Americasban lévőkkel, a helyieknek építettek. Ez pedig azt jelenti, hogy lehetőséged lesz minőségi ételeket kóstolni és vásárolni anélkül, hogy mindezért turistaárat fizetnél. Cikkünk segít felfedezni a legjobb helyeket, valamint tanácsokat ad, hogyan töltse el az idejét a legjobban.

Los Cristianos strandjai

Valószínűleg az első hely, amiről tudni akarsz, a tengerpart, hiszen pontosan ez az, ami miatt Tenerifét választottad. Los Cristianos két strand meglátogatására invitálja Önt. A fő a Playa Los Cristianos. A homokos tengerparti terület mellett Playa Los Cristianosnak van egy kikötője, ami azt jelenti, hogy különböző vízi sportok és tevékenységek állnak rendelkezésre. A legjobb szórakozás az egész család számára egy hajókirándulás lesz. A fedélzeten élvezheti az óceáni szellőt, láthat bálnákat vagy delfineket, sznorkelezhet a teknősök öblében. Az ebéd és az italok a felejthetetlen benyomásokig benne vannak. Ne felejtse el a fényképezőgépet és az úszóruhát!

Kirándulások

Los Cristianos kikötőjéből a szomszédos szigetekre is eljuthat: La Gomera, El Hierro és La Palma szigetére a Fred Olsen Express nevű kompjárattal.
Jó hír a horgászat szerelmeseinek – Los Cristianos kikötőjéből eljuthat az óceáni halászatra, amely biztosan az egyik vezető helyet foglalja el a horgásztörténetében.

Los Cristianos strandjai

Playa Los Cristianos után Playa Las Vistas következik. Ez a sárga homokos strand Tenerife egyik legnagyobb és legnépszerűbb strandja. A Playa Las Vistas minden szükséges dolgot kínál a kényelmes pihenéshez, beleértve a vízi sportokat, röplabdapályákat, gyermekjátszótereket és speciális területet a mozgáskorlátozottak számára.

Los Cristianos Éttermek

A Las Vistas strand költségoldalán található a különböző bárok, diszkók és éttermek területe, ahonnan az egyik legjobb kilátás nyílik az óceánra Tenerife déli részén. Töltse el az egyik estét spanyol ételek kóstolásával vagy csak egy koktél elfogyasztásával.

Ha azonban igazán helyi hangulatban szeretne vacsorázni, nézzen be Los Cristianos különböző mellékutcáiba. Az egyik ilyen utcában, a kikötő közelében található az El Cine, a helyiek és a turisták által kedvelt hely, akik évek óta Tenerifét választják nyaralásuk helyszínéül. Ez a hely nagyon friss tengeri ételekkel és meleg, családias légkörrel fog kedveskedni.
Annak ellenére, hogy az El Cine egy eldugott hely, esténként mindig nagy a nyüzsgés, ezért érdemes előre asztalt foglalni.

Ha már a helyi helyekről beszélünk, nem feledkezhetünk meg a Croissanterie-ről – egy kis olasz bárról, amely Los Cristianos egyik mellékutcájában található, amely a központi templomtól a strandig tart.
Minden felelősséggel mondhatjuk, hogy ott fogod megkóstolni Tenerife déli részének egyik legjobb focaccia-ját.

A legjobb házi készítésű fagylaltért menjen a La Golosába, amely a tengerpart felőli oldalon, a svéd templom közelében található. Nemrég nyitották meg a második fagylaltozót San Telmóban, a Las Vistas strand közelében.

Vásárlásra a Svéd sugárútra és a központi templom melletti területre érdemes menni. És mindenképpen látogasson el a helyi piacra, amelyet minden vasárnap a Los Cristianos strand közelében rendeznek.

Vásárlás

Látogasson el a Fund Grube üzletbe is, a Las Vistas strand elején. Ez az üzlet a kozmetikumok, napszemüvegek, ruhák és cipők széles választékával és a Las Americas bevásárlóközpontoknál alacsonyabb árakkal fog tetszeni. Ellenőrizze promóciós ajánlataikat a szállodában.
Tehát, mint látja, Los Cristianosban rengeteg tevékenységet talál, és nem fog unatkozni. Ugyanakkor nyugodt és pihentető nyaralást kap a zaj, a nyüzsgés és az emberek tömegétől távol. És ha egyszer hiányozni fognak a partik és a szórakozás, a szomszédos Las Americas mindig megnyitja Önnek éttermeinek, bárjainak és éjszakai klubjainak ajtaját.

Kapcsolódó cikkek:

Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom