Första publicering: februari 13, 2023 |

Guidade bussturer på Teneriffa

Bussturer på Teneriffa är ett av de mest populära sätten att upptäcka ön och dess turistattraktioner. Vi erbjuder bussturer på Teneriffa för att upptäcka dess historia och charm. Våra turer med lyxbussar och minibussar erbjuder dig mycket komfort. Vi har också karismatiska guider som känner till hela ön.

Teneriffa kännetecknas av en mångfald av alternativ för semesterfirare, bra väder och vänliga människor. Turister från hela världen kommer till vår ö för att lära känna den och beundra dess landskap. Om du vill koppla av, andas frisk luft och promenera genom förtrollade byar är en busstur på Teneriffa vad du behöver. Läs vidare för att ta reda på hur vi kan hjälpa dig att ta dig runt på Teneriffa med buss och få ut det mesta av upplevelsen.

Bussturer för att besöka de bästa platserna på Teneriffa

Turisttjänsterna på Teneriffa har ökat under åren och det är nu möjligt att besöka många platser som tidigare var okända. Förutom strändernas skönhet och havets lugn kommer turisterna hit för att promenera på kullerstensgator, i förtrollade byar och på vackra stigar. I vårt företag erbjuder vi dig olika utflykter och bussturer för att lära känna öns vackraste platser.

Vi har privata och gemensamma utflykter med olika egenskaper för alla smaker. Du kan boka en tur i södra Teneriffa eller besöka de mest fascinerande byarna i norr. Vi uppmanar dig att kontakta oss via WhatsApp för att klargöra eventuella tvivel och göra dina bokningar.

Teide nationalpark

Private Trekking Teide with Permision (1)

Med våra bussutflykter till Teide berget tar vi dig med på upptäcktsfärd i denna otroliga naturpark på Teneriffa. Det är en magisk och fantastisk plats på Teneriffa som är mycket välbevarad för att alla ska kunna njuta av den.

Teide är en gammal vulkan som har Spaniens högsta topp och ligger mer än 3 700 meter över havet. Runt omkring finns en vacker natur med endemisk flora och fauna av enastående skönhet. Platsens orografi är typisk för vulkanisk aktivitet, med stenar som pryder ytan.

Det finns också en linbana som gör det möjligt att ta sig upp till toppen utan större ansträngning. Det finns också flera vandringsleder för aktiv turism. Att nå toppen av Teide är fantastiskt. Du har hela ön vid dina fötter och kan se havets skönhet ända till horisonten. Om himlen är klar kan du se öarna Gran Canaria, El Hierro, La Gomera och La Palma.

Här finns olika aktiviteter för hela familjen. I parken finns ett astronomiskt observatorium där du kan studera solen och andra stjärnor i kosmos. Många väljer att stanna över natten för att se stjärnorna och njuta av en uppfriskande soluppgång.

På vår webbplats finns en utflykt till Teide där du kan upptäcka det vulkaniska landskapet och ta dig upp till toppen med linbana. Du får lära känna platsens flora och fauna. Vi har också en 8 timmars privat utflykt till Teide för att lära känna parken med en privat guide. Du kan också göra Teide Night Tour, som börjar på eftermiddagen för att se de olika nyanserna på Teneriffas himmel när solen går ner. På natten kan du observera stjärnorna genom astronomistationens teleskop med hög räckvidd och under ledning av professionella Starlights. Vi rekommenderar också vår utflykt Teide Masca, där ni besöker Vilaflor och den vackra byn Masca, som vi berättar om nedan.

Byn Masca

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (6)

Den magiska byn Masca är en förtrollad plats på nordvästra Teneriffa. Det är en liten bygd som behåller sin lantliga arkitektur på grund av den svåra tillgängligheten. Det ligger i en grönskande dal i Tenos landsbygdspark på 750 meters höjd. Härifrån kan du beundra ravinerna och till och med se grannön La Palma.

Detta är en av de mest populära destinationerna för bussturer på Teneriffa för turister som söker inspiration. Där hittar du olika raviner och klippor som faller ner i havet, dit olika äventyrare åker för att njuta av naturen och den friska luften.

Vilaflor och dess månlandskap

Med våra bussresor till Teide tar vi dig också till byn Vilaflor, den högst belägna byn på ön. Där hittar du en förtrollad plats som verkar vara från en annan planet på grund av sin speciella relief. Landskapet är känt som ett månlandskap, eftersom det kännetecknas av vita lera-nyanser, i en relief full av stenar och vulkaniska skorstenar. Här bor olika växt- och djurarter som är karakteristiska för öns ekosystem. I Vilaflor finns det några kyrkor, helgedomar och herrgårdar som är intressanta för besökare.

Lär känna charmiga byar med våra bussturer på Teneriffa

I det här avsnittet berättar vi om de mest intressanta byarna på ön som du kan besöka med våra bussresor på Teneriffa.

Bussresor för att resa runt på Teneriffa

Vi tar dig till La Candelaria, öns religiösa centrum, där du hittar katedralen för Jungfrun av Candelaria, Kanarieöarnas skyddshelgon. En annan stad du kan besöka med oss är La Orotava, en vacker stad med förtrollade dalar och autentisk arkitektur. Den ligger i dalen med samma namn.

Icod de Los Vinos är en vacker stad där du också hittar det gåtfulla gamla drakträdet, som är känt för att vara det äldsta i världen.

Icod de los Vinos El Drago Milenario The Dragon.min

Alla dessa platser finns med på resplanen för vår utflykt runt ön Teneriffa . Vi tar dig också till Garachico, ett av öns viktigaste turistcentra. Där kan du se ett exempel på kolonialkonst och modern arkitektur.

Bland de mest intressanta naturområdena på Teneriffa vill vi nämna Erjos och Los Gigantes. Vi vandrar längs Erjos toppar, vackra bergssluttningar med olika vandringsvägar och underbar utsikt över ön. Los Acantilaos de los Gigantes, öns klippiga beskyddare, reser sig upp på Teneriffas västkust med höjder på upp till 600 meter. Låt dig imponeras av dess raviner och klippor som ger ön en mystisk karaktär.

Utflykt med buss genom Teneriffas städer och skogar

Vi har också andra utflykter för att upptäcka vackra städer, historiska monument, imponerande berg och frodiga skogar.

Santa Cruz de Tenerife är en vacker stad full av glädje och värd ett besök på Teneriffa. Det är öns huvudstad och här finns kultur, god mat och modern arkitektur.

Vi tar dig också med till La Laguna, Teneriffas universitetsstad, där du kommer att finna mycket glädje och festglädje. Gatorna är fulla av butiker, mode- och nöjesställen. Men La Laguna har också historiska platser som smälter in i stadens moderna atmosfär.

La Laguna - Tenerife North (9).min

Bland de vackraste naturområdena på Teneriffa vill vi nämna landsbygdsparken Anaga, en vacker park i nordöstra Teneriffa med vackra landsbygdslandskap. I dess inre finns en stor naturlig mångfald och på grund av dess ekologiska värde anses det vara ett biosfärreservat. Anagas byar smälter in i landskapet och invånarna lever ett lugnt liv i harmoni med naturen.

Taganana, å sin sida, är en stad som utmärker sig för att den ligger i Anagas landsbygdspark och för de stränder som pryder dess kuster. Vi inbjuder dig att besöka denna bygd omgiven av vintergröna berg. Byn har bevarat sina jordbruksseder och sin traditionella arkitektur. Du kommer att ta med dig vackra fotografier från ditt besök.

Vin och smaker från Teneriffa

Om du vill smaka på smaker och gott vin bjuder vi in dig till utflykten Vin och smaker på Teneriffa , där du får lära känna byn Güimar, som är känd för sina odlingar och sin rika gastronomi. Med den här bussutflykten fokuserar vi på framställningen av Teneriffas viner, vi tar med våra gäster för att besöka några plantager och lära oss om vinframställningsprocessen. Naturligtvis kommer vi att kunna prova viner och njuta av deras spännande smaker. Utflykten inkluderar också en utsökt måltid som är representativ för den kanariska gastronomin.

Besök på La Gomera med färja från Teneriffa

la gomera day tour (1)

La Gomera är en intressant ö med gamla skogar och välplacerade utsiktsplatser där man kan njuta av de vackra landskapen. Där hittar äventyrare oändliga stigar där de kan förlora sig i naturen och finna lugn och ro.

Vårt företag erbjuder också bussutflykter till ön La Gomera från Teneriffa. Du går ombord påfärjan från hamnen i Los Cristianos till hamnen i San Sebastian de La Gomera. När du väl är på ön tar vi dig med på upptäcktsfärd bland naturlandskap, monument och majestätiska byar. Vi har också en VIP-utflykt med minibuss till La Gomera, där du kan lära känna ön privat med en expertguide och personlig uppmärksamhet.

Kontakt och bokning av våra bussturer på Teneriffa

Låt oss visa dig de viktigaste sevärdheterna på Teneriffa. Boka våra bussturer på Teneriffa för att besöka El Teide, Masca och öns vackraste byar. Vi erbjuder delade och privata bussutflykter för att lära känna Teneriffas hörn. Lämna allt i våra händer, vi väntar på dig på vårt WhatsApp för att göra dina bokningar och ställa dina frågor. Vi hoppas att du kommer att trivas på ön och lära känna allt som ön har att erbjuda.

Bussutflykter i Teneriffa
Vad våra kunder säger:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Sinéad Campbell
Sinéad Campbell
30. November, 2022.
recommends
My partner and I rented a boat for 4 hours from Jan Daniel and we had the best day! By far our favourite experience of our whole holiday. We would definitely recommend to anyone looking to rent a boat to do your own exploring along the southern coast of Tenerife. 5* experience!
Birthe Rosen
Birthe Rosen
7. October, 2022.
recommends
Ich habe mit dieser Gesellschaft 2 tolle Touren gemacht. Die Teide Nationalpark Tour mit Masca, war klasse, sowohl Guide als auch Busfahrer waren toll. Viel information und gute Betreuung. Ein unvergesslicher Tag. 🥰 Die 2. Tour war Oberklasse, ich bin mit Shogun zur Wahlbeobachtung rausgefahren und wir haben eine ganze Familie Pilotwale gesehen, diese wunderbaren Wesen sind recht neugierig und kamen auch auf das Boot zu. Ich habe Shogun vorgezogen, weil mir die übervollen Katamarane nicht so gefallen. Gute Wahl. Die ganze Fahrt ist wunderbar, man fährt bis Los Gigantes und in der Bucht gibt es eine köstliche Mahlzeit. Es ist sehr beeindruckend, dort zu ankern. Habe die Fahrt sehr genossen.......ich liebe das Meer sehr.🥰
Younes Benkahla
Younes Benkahla
5. July, 2022.
recommends
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Didier Afecto
Didier Afecto
22. May, 2022.
recommends
Location d’un bateau en bon état Personnel disponible efficace et aimable C est tout bon !!!!
Steve O'Connell
Steve O'Connell
19. May, 2022.
recommends
What a fantastic day on our own private yacht. We went for the Astondoa 46 and the service was amazing. We saw sea turtles, dolphins and whales. Quick stop by a beach for a snorkel with the fishes and then back to drinking cava! Jan was great with the communication and made everything stress free. 100% would recommend to anyone planning something a little bit special.
Gert Vestergaard
Gert Vestergaard
15. October, 2021.
recommends
Alt var som aftalt, båd, pris og service i top
Iliana Düsseldorf
Iliana Düsseldorf
9. October, 2021.
recommends
Excelente servicio y mucha diversión. Aurora nos llevo a ver ballenas y bañar en el mar. Fue una experiencia espectacular en el Yate 🛥 privado de 15 metros.
Barbara Soetje
Barbara Soetje
18. July, 2020.
recommends
Very kind and professional. I made requests to them at the last moment and they worked hard to resolve them, succeeding perfectly. Thanks again
Mandy Daniela
Mandy Daniela
14. July, 2020.
recommends
Sehr emphehlenswert! Rufen zurück, kümmern sich, sind zuverlässig... Und die Fahrt hat sehr viel Spaß gemacht!
Gilbert Mat
Gilbert Mat
26. November, 2019.
recommends
Sehr zuverlässig und kompetent. Das Buchen auf der Website ist echt einfach und die Tickets wurden uns pünktlich gebracht. Ein echt guter Service!
Relaterade artiklar:
Stränder i Teneriffa