Първо публикуване: юни 8, 2022 |

Големите плажове на Коралехо

Някои казват, че Las Grandes Playas de Corralejo са спечелили титлата на най-добрите в целия Атлантически океан. Това се дължи на красотата им и на отличните условия за посетителите.

Тук ще откриете райски плажове с тюркоазени води, които се преплитат с белия пясък, осигурявайки перфектна среда за наслада и релаксация.

Плажове, които съставляват големите плажове на Коралехо

Всички плажове, които съставляват този природен комплекс, имат свои собствени имена, но заедно са известни като големите плажове на Коралехо.

На север се намира Плая дел Бурро – прекрасна природна среда със семейна атмосфера. Той разполага с всички плажни услуги и спасители за безопасността на посетителите.

Трябва да посетите и плажа Бахо Негро, където има много шезлонги и чадъри, за да се отпуснете и да забравите стреса от ежедневието.

Плажът El Médano, най-близкият до Коралехо, е за тези, които търсят адреналин с водни спортове. Той е идеален за кайтбординг и уиндсърфинг.

Плая дел Позо е ветровит, но много тих. На него има много корита за нудизъм. Коралите са малки кръгове от скали, които предпазват от вятъра и осигуряват интимна атмосфера за нудистите.

Някои от плажовете на Коралехо са част от природния парк Parque Natural de las Dunas de Corralejo – чудо на природата с красиви пейзажи.

Ако искате да прекарате деня на тих плаж, трябва да потърсите най-отдалечените от хотелите и достъпни през дюните.

Местоположение

Тази група плажове е разположена на източния бряг на община Ла Олива на остров Фуертевентура. Тя се простира от хотел Tres Islas до плажа La Barreta под него.

Плажовете, които са най-близо до хотелите, са известни като хотелски плажове, разположени в непосредствена близост до хотелите Riu Tres Islas и Oliva Beach.

Пясък

Тук ще намерите вид пясък, известен като пясък jable. Това означава, че той е образуван от ерозията на хиляди миди. Този вид пясък има ексфолиращи свойства, така че плажът се счита за естествен СПА център, където можете да почистите кожата си и да я освободите от замърсяванията.

Услуги

Тук ще намерите всичко, от което се нуждаете, за да се насладите на морето със семейството и приятелите си. Можете да наемете шезлонги и чадъри, за да се отпуснете и да се освободите от стреса. За вашата безопасност има дежурни спасители и водни спасители.

Спорт

Windsurf Watersport in Fuerteventura.min

Вятърът и вълните на плажа го правят идеален за практикуване на различни водни спортове.

Ако обичате да се гмуркате, да карате сърф, уиндсърф и кайтсърф, страхотните плажове на Коралехо ви очакват. Посетете различните училища за водни спортове, където можете да намерите необходимото оборудване за сърф и да се учите с професионалисти. Възползвайте се от възможността да практикувате забавни водни спортове.

Безопасен плаж за деца

Fuerteventura Corralejo (5).min

Той предлага спокойни вълни поради липсата на силни ветрове. Можете да отидете с децата и да ги оставите да играят на брега на спокойствие и тишина. Не пропускайте възможността да отидете с цялото семейство, за да прекарате един прекрасен ден на море.

Морско пристанище

На пристанището има понтони за лодки за разходка и фериботи. Можете да вземете ферибот до островчето Лобос и остров Лансароте. Ще имате и няколко възможности за разходки с лодка, за да се насладите на един прекрасен ден в морето.

Заливчета за нудисти

В южната част на острова ще откриете няколко малки залива, където можете да практикувате нудизъм. Те предлагат комфорт и уединение. Въпреки че нудизмът е разрешен на големите плажове на Коралехо, той не се препоръчва в зоните в близост до хотелите.

Достъпност

Има рампи за улесняване на достъпа на хора с намалена подвижност. Всеки е добре дошъл да се наслади на красотата на този красив плаж.

Ресторанти

Съвсем близо до плажа ще намерите много ресторанти с вкусни ястия за изтънчени вкусове. Оставете се да бъдете обгърнати от очарованието на гастрономията на острова и опитайте нови вкусове от ръцете на страстни готвачи.

Как да стигнете до там

Ако пътувате с кола, поемете по път FV-1. Ще намерите различни места за паркиране. Можете да стигнете пеша и с обществения транспорт по линия 06 Пуерто дел Росарио.

Фуертевентура

Las Grandes Playas de Corralejo

Ако отивате на Фуертевентура, не можете да пропуснете селището Коралехо – едно от най-привлекателните туристически места на острова. Селото е заобиколено от пясъчни дюни и повече от 100 км красиви бели пясъчни плажове. Много от плажовете са заобиколени от скали, които ги предпазват от вятъра, което ги превръща в райско място за почивка и слънчеви бани на тишина и спокойствие.

Освен красотата на големите плажове на Коралехо, във Фуертевентура ще откриете угаснали вулканични конуси, тъмноземни равнини и дюните на Коралехо, които напомнят за пустините на Сахара.

Плажове в Фуертевентура
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0