Första publicering: mars 9, 2024 |

Båtturer i Norra Teneriffa
Öutflykt i Norra Teneriffa
Quad Bike Safaris i Norra Teneriffa
Temaparker i Norra Teneriffa
Saker att göra på Teneriffa Norra

I den här guiden hittar du en bra lista över aktiviteter och saker att göra på norra Teneriffa. På den här sidan av ön kan du tillbringa en fantastisk semester vid havet och njuta av Teneriffas naturlandskap. I slutet av texten lämnar vi en lista över specifika aktiviteter så att du kan kontrollera detaljerna för var och en. Om du vill boka någon av dem, skriv bara till vår WhatsApp så hjälper vi dig gärna.

Vad man kan göra på norra Teneriffa

Saker att göra i Puerto de la Cruz

Teneriffa är känt i hela Europa för sitt utmärkta klimat året runt. Många resenärer söker sol och värme för att slippa de kalla europeiska vintrarna. Det finns hundratals saker att göra på norra Teneriffa, bland orädda berg, svarta sandstränder och magiska byar. Hotell- och restaurangutbudet är mycket komplett, med olika boendealternativ i staden eller nära stranden, samt många restauranger med lokala, spanska och internationella rätter. Du kan också njuta av god mat och kvalitetsviner på de Guachinches som finns i överflöd på norra Teneriffa. Los Rodeos flygplats på norra Teneriffa förbinder ön med resten av Spanien och de andra öarna i skärgården.

Båtutflykter i Atlanten
los-gigantes motorbåt-charter-tenerife (11)

Norra Teneriffa erbjuder flera alternativ för båtturer i bukten. Hyr en båt för att njuta av havet, koppla av med utsikten över kusten, sola och dela med dig till dina vänner.

De flesta utflykter tar dig med för att se valar och delfiner i deras naturliga miljö. Våra båtkaptener är mycket kunniga om Teneriffas marina liv. De känner till de platser där det är mest sannolikt att valar dyker upp och respekterar deras utrymme. De vanligaste arterna på Teneriffa är flasknosdelfiner och grindvalar. Efter valskådningen stannar vi till för att simma och snorkla. Fråga vår WhatsApp om tillgången på transport i Puerto de la Cruz för den aktivitet du vill göra.

Paradisstränder med kristallklart vatten

Playa Jardin Beach i Puerto de la Cruz

Först och främst vill vi berätta om Playa Jardín, som är en vacker strand omgiven av mångfärgade blommor och prydnadsväxter, precis som namnet antyder. I dess omgivningar hittar du restauranger, strandbarer och till och med en lekplats. Stranden består av svart sand och har tilldelats den blå flaggan, vilket innebär att den har all service och vatten som lämpar sig för bad. Men det här är inte den enda, Playa de los Roques, El Benijo och El Bollullo väntar också på att du ska svalka dig i dess varma vatten. På vår hemsida kan du läsa mer om dessa fantastiska stränder med sitt lugna vatten och sin avslappnade atmosfär.

Loro Parque, det bästa på norra Teneriffa

Loro Parque Teneriffa med transport

Denna otroliga temapark ligger mycket nära Playa Jardín. Det är en av de bästa temaparkerna på ön. Här finns ett stort antal papegojor av olika arter, liksom andra exotiska djur. Det finns shower med späckhuggare, delfiner och sjölejon.

Loro Parque ligger i ett av de mest trafikerade områdena på norra Teneriffa, så biljetterna brukar ta slut mycket snabbt. Vi uppmanar dig att göra dina bokningar i förväg.

Exkursioner runt ön för att lära känna dess historia och kultur

Icod de los Vinos El Drago Milenario The Dragon.min

Boka utflykter från Puerto de la Cruz med transport inkluderad. Upplev Teneriffa genom delade eller privata utflykter i en lyxbuss. Strosa genom Teneriffas symboliska byar som Icod de los Vinos, La Orotava, Garachico, Vilaflor och Puerto de La Cruz. Lär känna magiska städer som Santa Cruz de Tenerife och La Laguna där traditionell arkitektur kombineras med moderna byggnader. Vi har också en utflykt till grannön La Gomera, med dess historia, seder och naturlandskap. Vi tar med dig dit med lokala guider som får dig att känna essensen av varje ort. Boka nu din nästa utflykt från Teneriffa Nord.

Vandring, vandring genom naturen

Masca Village - Pueblo de Masca - Teneriffa (2)

Om du är en vandringsentusiast och kommer till Teneriffa på jakt efter nya rutter, måste du besöka Anaga Rural Park. Det är ett äkta paradis fullt av lugn och harmoni mellan lagerskogar och vulkaniska klippor. Glöm inte att avsätta en dag för att gå ner i Masca-ravinen, en otrolig rutt med en vacker strand i slutet av rutten där du kan svalka dig och simma. Leden Cuevas Negras är perfekt för dig som vill vandra genom Teneriffas skogar och andas in den friska luften.

Quad biking full av skoj och adrenalin

Fyrhjulingssafari Teneriffa13.min

Från denna del av ön kan du också hyra en otrolig fyrhjulingstur. Njut av dessa otroliga fordon som är superroliga och redo för äventyr. Kör genom vulkaniska landskap, vilda stränder och uråldriga skogar. Fyrhjulingarna är säkra och lätta att köra, och personalen lär dig allt du behöver veta för en rolig och säker åktur.

Alla aktiviteter och saker att göra på Teneriffa Nord som du har läst om här finns tillgängliga på vår hemsida och mycket mer. Se guiden nedan för mer information om varje aktivitet och ett bokningsformulär. Skriv till oss direkt på vår WhatsApp för att klargöra dina tvivel. Glöm inte att skriva till oss i förväg. Vi hoppas att du kommer att njuta av din semester på norra Teneriffa.

Vad våra kunder säger:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Relaterade artiklar: