Első közzététel: március 21, 2023 |

day trips in costa adeje

Információk turistáknak Costa Adejéről, a teljes útikönyv

Costa Adeje Tenerife egyik legfontosabb turisztikai üdülőhelye, amely híres strandjairól, különböző szabadidős lehetőségeiről és jó éghajlatáról. Az évi több mint 300 napos napsütésnek köszönhetően Costa Adeje tökéletes hely a vízi sportok űzésére, napozásra, valamint a tenger és a tengerpart élvezetére. Tenerife ezen része modern szállodai kínálattal és számos bevásárlóközponttal rendelkezik. Számos nemzetközi márkájú üzlet található, ahol a csillogás és a jó ízlés nyilvánvaló.

Ez a város Tenerife déli részén található, a sziget, sőt a Kanári-szigetek legjobb strandjaival rendelkező régióban. Minden megtalálható itt, ami egy álomnyaraláshoz szükséges. Az alábbiakban megtudhatja, hogy mit tehet Costa Adejében.

Élvezze a napot a buja strandjain

Costa Adeje 25 kilométernyi tengerpartja tele van fantasztikus öblökkel és strandokkal. Ezek többségét sétány köti össze, amely különböző üzletekhez és éttermekhez vezet.

Vannak sötét homokosok, sok csendes öblökkel, és vannak aranyszínű homokosok, Costa Adeje strandjai varázslatosak. Íme néhány a legnépszerűbbek közül, amelyeket nem szabad kihagyni a nyaralás során.

Playa de Troya strand

Playa Troya - Costa Adeje Beach (5)

Troya I. és II. strandra oszlik, Costa Adeje turisztikai központjának legrégebbi strandja. Sötét homokja és számos szolgáltatás jellemzi, amelyek egy nagyszerű napot biztosítanak. A sétány számos üzlettel és étteremmel kapcsolódik a látogatók kényelmét szolgáló sétányhoz. Turisztikai irodával is rendelkezik, ahol tanácsokat kaphat mindarról, amit Costa Adeje kínál.

Fañabé strandja

Playa de Fañabe

Ez egy aranyszínű homokkal, nyugodt vízzel és többféle vízi sporttal rendelkező strand. Ideális az egész családdal való kiránduláshoz a vizek nyugalma miatt. A fürdőzők számára minden szükséges szolgáltatást kínál, valamint számos strandbárt és hozzáférést biztosít az éttermekhez, bárokhoz és üzletekhez. Kényelmes sétánya van, amely viszont gyönyörű kilátást nyújt az Atlanti-óceánra.

Torviscas strand

playa fañabe tenerife déli tenerife

A Fañabé strand mellett található. Minden felszereléssel rendelkezik a fürdőzők számára, ezért nagyon népszerű. A strand sötét homokos és nyugodt vizű, gyerekeknek tökéletes. A számos étteremmel és üzlettel rendelkező városi komplexum mellett található.

Playa del Duque strand

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

Sugárzó fehér homokos strand, kristálytiszta vízzel, exkluzív helyen Costa Adeje-ben. Élvezze a tengert előkelő környezetben. A Playa del Duque-t kereskedelmi helyiségek veszik körül, kiváló minőségű szolgáltatásokkal.

Puerto Colón

Puerto Colon, Costa Adeje fő kikötője a hajókiránduláshoz

Ez egy nagy kikötő az azonos nevű stranddal. Lehetőséget kínál a vízi sportok gyakorlására, és innen számos hajóval kirándulhat az óceánon. A jachtklubban magával ragadó naplementéket és gyönyörű kilátást élvezhet a tengerpartra.  Puerto Colon sétányán különböző szállodák, éttermek, bárok és kocsmák találhatók, ahol jól érezheti magát.

A Puerto Colon-i strand fantasztikus, kellemes hangulatú és a hegyekre néző kilátással. Minden szolgáltatást kínál a fürdőzők számára, például napozóágyakat, vízimentőket, éttermeket és kávézókat.

Nézze meg a bálnákat és delfineket természetes élőhelyükön

Információk turistáknak Costa Adejéről, a teljes útikönyv

A delfin- és bálnafigyelés Costa Adeje egyik legnépszerűbb tevékenysége. Puerto Colon kikötőjéből különböző hajók indulnak azokhoz a területekhez, ahol a cetek szabadon úszkálnak. Katamaránra vagy luxusjachtra szállhat, hogy megnézze a cetféléket. Ha már ott van, láthatja, hallhatja és fényképezheti őket. Egyes kirándulásokon lehetőség van a tengerben való úszásra és a búvárkodásra is.

Látogasson el a vízi parkjaiba

Itt elképesztő lehetőségeket találsz, hogy az egész családdal jól érezd magad. Élvezze az óriáscsúszdákat és a szórakoztató vízi hullámvasutakat.

Siam Park

Siam Park, vízipark Tenerife déli részén

Ezt a parkot az egész családdal érdemes meglátogatni. Thai témára tervezték, és minden ízlésnek nagyszerű látnivalókat kínál. Folyókat és mesterséges strandokat kínál, ahol pihenhet és elfelejtheti a gondjait. A Siam Park csúszdái extrémek és izgalmasak, hihetetlen sebességet érnek el, ahogy az adrenalin a végletekig pumpál.

Aqualand

Különböző szórakozási lehetőségeket kínál. Hihetetlen vízi attrakciókkal rendelkezik, amelyekből a családdal a legtöbbet hozhatja ki. Tenerife egyik legnépszerűbb delfináriumával is rendelkezik, ahol minden nap delfinbemutatókat tartanak.

Vízi sportok gyakorlása

Jetski tenerife déli részén

Costa Adeje nagyszerű tengerparttal rendelkezik, amely tökéletesen alkalmas a nap és a hullámok élvezetére. Itt érezheti az adrenalint és élvezheti a szelet az arcában. Ossza meg barátaival a csodálatos jet-skiket, hogy szabadon száguldozhasson az öbölben. FlyBoardozhat, vízisíelhet és siklóernyőzhet is. A tenger felszíne alatt egy színekkel és tengeri élővilággal teli világot talál, búvárkodjon és merüljön le a tenger fenekére, és ossza meg a mélyben élő élőlényekkel. Ha nem akarsz olyan mélyre lemenni, vegyél fel egy búvármaszkot, és ússz közel a teknősökhöz és a színes halakhoz.

Látogasson el az óriás sziklákhoz

Tenerife Boat Trip to Los Gigantes

Bár nem egészen Costa Adeje-ben vannak, mégis a legtöbb ide érkező turista felkeresi őket. Mindössze 2 kilométerre vannak, és egy óceánon tett hajókirándulás során megismerhetjük őket.

Párkányrepülés

Tandem siklóernyőzés Tenerife déli részén

Élvezze a kellemes repülést Tenerife déli partjai felett. Costa Adejében különböző siklóernyős iskolákat talál, amelyek lehetőséget kínálnak arra, hogy szakértő vezető társaságában ugorjon. A repülés stabil, és lehetővé teszi, hogy megcsodálhassa a sziget ezen oldalán található hegyek pompáját.

Játsszon golfot

golf-playing tenerife

De Costa Adeje nem csak strandolásról és vízi sportokról szól. Itt talál néhány golfpályát, ahol gyönyörű kilátással az óceánra és a lenyűgöző Teide-hegyre élvezheti a golf iránti szenvedélyét.

Szállásolási és étkezési lehetőségek Costa Adeje városában

Modern és nagyon fontos turisztikai központ lévén, kiterjedt, kiváló minőségű szállodai kínálattal rendelkezik. Tenerife legluxusabb szállodaláncai Costa Adejében első osztályú szolgáltatást nyújtanak. Itt találja Európa legmodernebb, kevesebb mint két évtizede épült szállodáit.

Ami az étkezést illeti, mind a szárazföldön, mind a tengerparton kiváló éttermeket talál. Élvezze a finom húsokat, halakat és tenger gyümölcseit helyi és nemzetközi ételekből. A tengerparton számos étteremben fogyaszthat finom ételeket, némelyikben medencével és szórakozóhelyekkel. A bevásárlóközpontok széles választékot kínálnak különböző árfekvésben, valamint rengeteg szórakozási lehetőséget, éttermet és üzletet.

vine tasting in tenerfe (3)

Costa Adeje mindent kínál, amire egy nyaralás során vágyik, buja strandokat, hajókirándulásokat, víziparkokat és kiváló szabadidős, pihenési és szálláslehetőségeket. Élvezze a felejthetetlen nyaralást Tenerife legfényűzőbb és legexkluzívabb üdülőhelyén.

Locations: