Első közzététel: március 21, 2023 |

quiert holiday resort los cristianos

Információk turistáknak Los Cristianosról, a végleges útikalauz

Tenerife déli részén fekszik Los Cristianos, egy város, amely számos szabadidős, gasztronómiai és jó strandolási lehetőséget kínál. Itt a nyugalom szórakozással párosul. Meghívjuk Önt, hogy egész évben élvezze a tengerparti hangulatot és a kiváló éghajlatot.

Los Cristianos városa

boat charter los Cristianos Tenerife for groups (5)

Los Cristianos város Arona településen, Tenerife szigetének déli részén található, mindössze 15 percre a Tenerife South repülőtértől (TFS). Régen halászfalu volt, de idővel vonzó turisztikai célponttá alakult át. A városka tengerészeti jellegét azonban még mindig megőrizte a kikötője, ahol még mindig sok halászhajó látható.

Kiterjedt sétánya van, amely összeköti a várost Las Américasszal. A sétányról élvezheti az öbölre nyíló gyönyörű kilátást, és elérheti a bárokat, kocsmákat, éttermeket és üzleteket. Los Cristianosban az év nagy részében kellemes klíma uralkodik. A 22ºC-os átlaghőmérséklet és a kevés csapadék miatt mindig élvezheti a napsütést és a strandot.

Los Cristianos kikötője

los cristianos holiday resort

Közvetlenül Los Cristianos strandja mellett található, és Tenerife déli részének legfontosabb kereskedelmi kikötője. Különböző lehetőségeket kínál a tenger élvezetére, és különböző magán-, halász- és kedvtelési célú hajók horgonyoznak itt.

Ebből a kikötőből bérelhet hajót a Los Gigantes-sziklák meglátogatásához, amely Tenerife nyugati partjának fő látványossága, és a természet és a kalandsportok szerelmeseinek találkozóhelye. A szomszédos La Gomera szigetéhez közeli vizeken cetfélék megfigyelésére is hajóra szállhat. Sokan természetes akváriumnak tekintik Tenerife e részét, mivel itt gyakran láthatnak bálnákat és delfineket. Ebben a kikötőben felszállhat a kompok és gyorshajók egyikére is, hogy eljusson a közeli La Gomera, La Palma és El Hierro szigetekre.

Vízi tevékenységek Los Cristianosban

Parascending Tenerife déli részén

Los Cristianos egyik legnépszerűbb tevékenysége a búvárkodás. Turisták százai özönlenek erre a településre a tengerfenék szépségébe beleszeretve. A búváriskolák kínálják a szükséges felszerelést, és profi szakemberekkel tartanak órákat az első merüléshez vagy a technika tökéletesítéséhez.

A horgászat különböző formáit is élvezheti, és nagyszerű példányokat foghat. Mutassa meg barátainak a legnagyobb halat, és élvezze a frissen fogott halak grillezését családjával.

Los Cristianos strandja

A sziget egyik leglátogatottabb strandja 340 méter hosszú és 80 méter széles. Minden szolgáltatással rendelkezik a fürdőzők számára, mint például zuhanyzók, napozóágyak, napernyők, vöröskeresztes őrhely és a fogyatékkal élők számára is hozzáférhető. Van néhány röplabdaháló is.

A strand mellett található a sétány, amely kávézókkal, éttermekkel és üzletekkel köti össze. Ha szeretne ellátogatni, a strand közelében fizetős parkolót talál. A falu utcáin is találhat egy helyet, ahol hagyhatja autóját, amíg élvezheti a napsütést.

Las Américas strandja

Los Cristianos mellett található Playa de las Américas, a tengerpart másik leghíresebb és legélénkebb strandja. Napközben kellemes családi hangulat uralkodik a strandjain és az üzleteiben. Éjszaka a szórakozás oázisává válik, amikor a gyerekek elalszanak, hajnalig tartanak a bulik, a zene és a tánc.

Camisón strandja

A Camisón strand egy gyönyörű strand Los Cristianosban, ideális az egész családdal. Mivel gátak védik, nyugodt, erős hullámoktól mentes vizet kínál. Így a gyerekek számára is tökéletes, hogy biztonságosan élvezhessék a vizet. Gyönyörű aranyszínű homokkal rendelkezik, 350 méter hosszú és 40 méter széles. Az úszás után a környéken található különböző éttermekben haraphat valamit, és fagylaltot is fogyaszthat.

Monkey Park

majompark Tenerife déli részén

Ha Los Cristianosban tartózkodik, nem szabad kihagynia a fantasztikus Majompark állatkertjét, amely mindössze 10 percre van a várostól. Különösen, ha gyerekekkel utazik, érdemes betervezni egy látogatást erre a varázslatos helyre, amely tele van szabadon élő főemlősökkel, fotózkodhat velük és gyümölcsöt is adhat nekik. Más állatfajok, például makik, marmok, krokodilok, teknősök, csimpánzok, hüllők és madarak, például arák, kakaduk és tukánok is élnek itt.

Hotelek és éttermek Los Cristianosban

Mivel a sziget egyik legturistább települése, kiváló szállodai választékkal rendelkezik. A tengerpart mentén és a városon belül is rengeteg szálloda, apartman és nyaralóház található, amelyek között minden ízlésnek megfelelő választék van. Természetesen nem feledkezhetünk meg a jó ételekről sem. Utcái mentén tucatnyi étterem található a legjobb kanári és nemzetközi konyhával. Itt a friss hal a sztár.

Meg kell említenünk az üzleteket és kereskedelmi helyiségeket is, ahol mindent megtalál, amire szüksége van egy nap eltöltéséhez a tengerparton és a nyaralás élvezetéhez. Ne felejtsen el kézműves termékeket és szuveníreket vásárolni, amelyeket hazavihet.

Éjszakai élet színtere

De nem csak Las Americasban élvezheted az éjszakai életet, a szigetnek ezen az oldalán is jó bulikat rendeznek, különösen nyáron. A szórakozni vágyó turisták nagy száma miatt, akik erre a településre érkeznek, számos üzlethelyiség, pub és diszkó kínál élénk hangulatot egy jó éjszakai szórakozáshoz.

Ne gondolkodjon kétszer, és jöjjön el, és élje át élete legjobb nyaralását Los Cristianosban, Tenerife egyik legvonzóbb üdülőhelyén. Itt élvezheti a napsütést, heverészhet a homokon és kellemes hajókirándulásokat tehet az öböl körül. Élvezze a finom ételeket, és sétáljon a város számtalan üzletében. Este öltözzön ki a legjobb öltözékébe, hogy jó zenével ünnepelje az életet.

Locations:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0