Prva objava: 13 marca, 2023 |

Odkrijte najboljše plaže Fuerteventure: spoznajte njene čare!

Odkrijte najboljše plaže Fuerteventure, ki so znane po vsem svetu. Uživajte v čudoviti pokrajini, zlatem pesku in toplem soncu. Tu boste našli več možnosti, od mirnih plaž za družinsko uživanje do neokrnjenih plaž daleč od množice ljudi in fantastičnih valov za deskanje. Preverite, zakaj so obale Fuerteventure na vrhu seznama najboljših plaž v Evropi.

Najboljše plaže Fuerteventure

Fuerteventura je drugi največji izmed Kanarskih otokov. Njena obala se razteza v dolžini 340 km z več kot 150 plažami, od katerih so nekatere mednarodno priznane. Tukaj je naš izbor najboljših plaž v Fuerteventuri, ki vam bo v pomoč pri izbiri tistih, ki jih boste obiskali na naslednjem potovanju na otok.

Plaža El Cotillo

El Cotillo - Plaža Fuerteventura (2)

To je majhna plaža na severozahodu Fuerteventure. Razteza se na 200 metrih belega peska in prijetne turkizne vode. Varujejo jo skalne formacije, ki ustvarjajo čudovite zalive La Concha, Playa de Marfolín in Playa De Los Lagos. Še vedno je ohranjeno kot neokrnjeno okolje z malo obiskovalci, kjer so glavni junaki deskarji. V vasi El Cotillo je na voljo nekaj trgovin in restavracij, kjer se lahko založite in nadaljujete z uživanjem.

Popcorn Beach

Zaradi svojega posebnega videza je vedno prisotna na seznamih najboljših plaž Fuerteventure. Nahaja se na severu otoka, posebno ime pa je dobila zaradi peska, ki je pomešan z delci koral, ki skupaj ustvarjajo videz, podoben popcornu. To je oddaljena plaža, ki jo je vredno obiskati zaradi njene teksture in edinstvenih fotografij.

Playa de Cofete

Cofete Beach Fuerteventura.min

Playa de Cofete se nahaja na jugozahodu otoka, v divjem okolju, daleč od urbanizma. Voda na tej plaži je nekoliko razburkana, zato morate biti pri kopanju previdni. Dostop do plaže je prav tako drugačna pustolovščina. Do morja se boste morali odpraviti po 8 km dolgi prašni cesti. Kar zadeva turistične objekte, boste v bližini našli le restavracijo, kjer si lahko obnovite energijo za nadaljevanje pustolovščine.

Playa del Matorral

Odkrijte najboljše plaže Fuerteventure: spoznajte njene čare!

Nahaja se v kraju Morro Jable na jugu otoka. Razteza se na 4 km mehkega peska, nekaj sipin in čudovitih palm. Prejel je modro zastavo. Ima mirno vodo, ki je kot nalašč za kopanje. Ima nudistično območje z majhnim bogastvom, kjer lahko mirno uživate v morju. Na voljo so ležalniki in senčniki. Meji na območje s kioski, restavracijami in mesti za izposojo vodne opreme. Izposodite čoln in se sprehodite ob morju ter občudujte njegovo lepoto in odkrivajte živalske vrste, ki tam živijo.

Plaža Alzada

La Oliva - FV-1 - Playa del Moro 02 ies

Na severovzhodu Fuerteventure, v naravnem parku Corralejo, najdete to čudovito neokrnjeno plažo. Na plaži ni storitev ali trgovin, zato morate s seboj prinesti lastne zaloge za ves dan. Obiskujejo jo deskarji, ki radi razbijajo valove in uživajo v nemirnem morju Fuerteventure.

Sotavento

Odkrijte najboljše plaže Fuerteventure: spoznajte njene čare!

Uživajte v intenzivni modrini vode, ki sestavlja plaže v Sotaventu. Nahajajo se na jugovzhodu otoka in predstavljajo obsežno skupino plaž La Barca, Risco del Paso, Mirador, Malnombre in Los Canarios. Zaradi turkizne vode, zlatega peska in odličnih pogojev za vodne športe spadajo na seznam najboljših plaž na Fuerteventuri. V času plime se lahko ukvarjate z jadranjem na deski in kajtanjem. Na plaži boste našli prijazne inštruktorje, ki vas bodo vodili pri tem zabavnem športu. Če ste začetnik v deskanju, je to odličen kraj za učenje.

Plaže Corralejo

Fuerteventura Corralejo (2).min

Na severovzhodu otoka najdete to sijočo zlato peščeno plažo, ki se neprekinjeno nadaljuje s sipinami Corralejo. Razteza se vzdolž 9 km dolge obale, ki pripada naravnemu parku Corralejo. Obisk naj vključuje sprehod po sipinah in nato osvežilno kopanje v morju. Na tej plaži boste našli znameniti pesek Jable, sestavljen iz delcev erodiranih školjk.

Playa del Pozo Beach

Nahaja se severovzhodno od sipin Corralejo. Njena plitva voda je primerna za kopanje. Ponuja tudi odlične pogoje za vodne športe, kot sta jadranje na deski in kajtanje. Je tudi miren in očarljiv kraj za sprostitev, ležanje na pesku in poslušanje valov.

Plaža La Concha

"</p

Nahaja se na otočku Lobos, do katerega se lahko pripeljete s trajektom iz mesta Corralejo. Ko pridete do plaže, boste opazili njeno polmesečasto obalo, ki jo obliva božanska turkizna voda Atlantika. Plaža je bila nagrajena z modro zastavo, zato je vredna ogleda. Na nasprotni strani otoka boste našli majhno restavracijo, v kateri strežejo najboljše ribe v arhipelagu.

Playa del Águila

Nahaja se na severozahodni obali otoka in je skrita med klifi. Zaradi težkega dostopa je osamljena plaža, ki kopalcem ne ponuja nobenih storitev. Široka je 600 metrov. Uživajte na njej ob plimi, ko je plimovanje nizko in lahko vidimo njeno sijočo zlato obalo. Ob visoki plimi plaža izgine. Na seznam najboljših plaž Fuerteventure jo uvrščamo zaradi njene eksotične pokrajine z veliko vrednostjo za turiste.

Plaža Esquinzo

Playa Esquinzo-Butihondom na Fuerteventuri, Kanarski otoki - 51121882753

Ta plaža se nahaja na severozahodu otoka in je skrita med vulkanskimi skalami. Idealna je za samotno uživanje v morju. Po drugi strani pa je fantastično okolje za deskarje, ki obožujejo njene valove in prijeten morski vetrič. Čeprav na tem območju ne boste našli nobenih objektov na plaži, boste v bližnjih vaseh našli različne trgovine in restavracije.

Butihondo

Plaža Butihondo - Fuerteventura (2)

Nahaja se na severu otoka Morro Jable na jugu otoka. Je polmestna plaža s statusom modre zastave in je vedno med najboljšimi plažami Fuerteventure. Razteza se 3 kilometre in ima več razdeljenih območij. Vmesno območje je namenjeno družinam in tu boste našli nekaj barov na plaži, ležalnikov in storitev reševalcev iz vode. Ponuja tudi bolj zasebne prostore za vadbo nudizma. Butihondo je idealen tudi za izvajanje nekaterih vodnih športov, kot so jadranje na deski, jadranje in veslanje.

Playa Blanca

Nahaja se na vzhodu Fuerteventure in v bližini Puerto del Rosario, glavnega mesta otoka. Gre za družinsko plažo, ki se razteza v dolžini 1 km. Ima reševalce iz vode in je ena od najljubših plaž domačinov za oddih od rutine. Na desetine deskarjev se tu zbira v ljubezni do valov. Čeprav je to nudistična plaža, jo obiskujejo tudi ljudje v kopalkah.

Na čudovitih plažah Fuerteventure najdete vse, kar iščete, ne da bi zapustili otok. Nekatere so mestne, druge divje, vse pa imajo edinstven čar. Uživajte v prijetnih sprehodih ob obali, občutite pesek na nogah in nežno božanje vetra na obrazu. Ne pozabite, da smo našteli le nekaj najboljših plaž v Fuerteventuri, vendar jih lahko odkrijete še veliko več. Pridite in uživajte na tem fantastičnem otoku ter domov odnesite najlepše spomine na počitnice.

Plaže v Fuerteventura
Povezani članki: