Fedezze fel Fuerteventura legjobb strandjait: fedezze fel varázsát!

Fedezze fel Fuerteventura legjobb strandjait: fedezze fel varázsát!

Guide

Jöjjön és fedezze fel Fuerteventura legjobb strandjait, amelyek az egész világon híresek. Élvezze a gyönyörű tájat, az aranyló homokot és a meleg napsütést. Itt számos lehetőséget talál, a családdal együtt élvezhető csendes strandoktól kezdve a tömegektől távol eső, érintetlen strandokon át a szörfözéshez fantasztikus hullámokig. Tudja meg, hogy Fuerteventura partjai miért állnak Európa legjobb strandjainak listáján az első helyen.

Fuerteventura legjobb strandjai

Fuerteventura a Kanári-szigetek közül a második legnagyobb. Partvonala 340 km hosszan húzódik, több mint 150 stranddal, amelyek közül néhány nemzetközi hírű. Íme a mi válogatásunk Fuerteventura legjobb strandjairól, hogy segítsünk kiválasztani, melyiket érdemes felkeresni a következő szigetre tett kirándulásod során.

El Cotillo strandEl Cotillo - Fuerteventura Beach (2)

Ez egy kis strand Fuerteventura északnyugati részén. A fehér homok és a kellemes türkizkék víz 200 méter hosszan húzódik. Sziklaformációk védik, amelyek a La Concha, Playa de Marfolín és Playa De Los Lagos gyönyörű öblöket alkotnak. Még mindig érintetlen, kevés látogatóval rendelkező környezetként maradt fenn, ahol a szörfösöké a főszerep. El Cotillo falujában néhány üzlet és étterem várja a felhalmozáshoz és a további élvezetekhez.

Popcorn Beach

Különleges megjelenése miatt mindig jelen van Fuerteventura legjobb strandjainak listáin. A sziget északi részén található, és különleges nevét a homokjának köszönheti, amely koralldarabkákkal keveredik, amelyek együttesen pattogatott kukoricaszerű megjelenést eredményeznek. Ez egy távoli strand, amelyet érdemes meglátogatni a textúrája és az egyedi fényképek miatt.

Playa de CofeteCofete Beach Fuerteventura.min

Playa de Cofete a sziget délnyugati részén, vadregényes környezetben, távol a városiasodástól található. Ennek a strandnak a vize kissé zord, ezért fürdéskor érdemes elővigyázatosnak lenni. A strand megközelítése is másfajta kalandot jelent. Egy 8 km hosszú földúton kell végiggyalogolnia, hogy végül elérje a tengert. Ami a turisztikai létesítményeket illeti, csak egy éttermet talál a közelben, ahol újult erővel folytathatja a kalandot.

Playa del MatorralFedezze fel Fuerteventura legjobb strandjait: fedezze fel varázsát!

Morro Jable-ben található, a sziget déli részén. 4 km hosszan húzódik puha homokkal, néhány dűnével és gyönyörű pálmafákkal. Kék zászlóval tüntették ki. Nyugodt vízzel rendelkezik, amely tökéletes a fürdőzéshez. Van egy nudista terület, ahol kevés a bőség, hogy nyugodtan élvezhessük a tengert. Napozóágyakat és napernyőket kínál. Kioszkok, éttermek és vízi felszereléseket bérlő helyek szegélyezik. Béreljen csónakot, hogy sétáljon a tenger mentén, hogy szemlélje annak szépségét és felfedezze az ott élő fajokat.

Alzada strand

La Oliva - FV-1 - Playa del Moro 02 ies

Fuerteventura északkeleti részén, Corralejo természeti parkjában található ez a gyönyörű, érintetlen strand. A strandon nincsenek szolgáltatások vagy üzletek, ezért a napra való ellátást magaddal kell vinned. A strandot a szörfösök látogatják, akik szeretik megtörni a hullámokat, és élvezni Fuerteventura nyugtalan tengerét.

SotaventoFedezze fel Fuerteventura legjobb strandjait: fedezze fel varázsát!

Élvezze a Sotavento strandjait alkotó vizek intenzív kékjét. Ezek a sziget délkeleti részén találhatók, és a La Barca, a Risco del Paso, a Mirador, a Malnombre és a Los Canarios strandokból álló kiterjedt strandok csoportját alkotják. Ezek a strandok Fuerteventura legjobb strandjainak listájára tartoznak türkizkék vizük, aranyszínű homokjuk és a vízi sportok tökéletes feltételei miatt. Dagály idején szörfözhet és kitesurfozhat. A strandon barátságos oktatókat talál, akik végigvezetnek ezen a szórakoztató sporton. Ha tehát még nem ismeri a szörfözést, ez a tökéletes hely a tanuláshoz.

Corralejo strandjai

Fuerteventura Corralejo (2).min

A sziget északkeleti részén található ez a ragyogó aranyszínű homokos strand, amely összefügg a Corralejo-dűnékkel. A Corralejo Természeti Parkhoz tartozó 9 km hosszú partszakaszon húzódik. A látogatás során érdemes sétát tenni a dűnék mentén, majd egy frissítő fürdőzést a tengerben. Ezen a strandon található a híres Jable-homok, amely erodált kagylószemcsékből áll.

Playa del Pozo strand

A Corralejo-dűnéktől északkeletre található. Sekély vize kedvező a fürdőzéshez. Emellett tökéletes feltételeket kínál az olyan vízi sportokhoz, mint a szörfözés és a kitesurf. Emellett békés és magával ragadó hely a pihenésre, a homokba fekvésre és a hullámok csobogásának hallgatására.

La Concha strand

Fedezze fel Fuerteventura legjobb strandjait: fedezze fel varázsát!

Lobos szigetén található, amelyet Corralejóból komppal lehet megközelíteni. A strandra érve észrevehetjük a félhold alakú partvonalat, amelyet az Atlanti-óceán isteni türkizkék vize füröszt. A strand elnyerte a Kék Zászlót, ami miatt érdemes meglátogatni. A sziget túloldalán egy kis éttermet talál, ahol a szigetcsoport legjobb halai közül néhányat szolgálnak fel.

Playa del Águila

A sziget északnyugati partján található, és a sziklák között rejtőzik. Nehéz megközelíthetősége miatt magányos strand, amely semmiféle szolgáltatást nem nyújt a fürdőzőknek. Szélessége 600 méter. Élvezze apálykor, amikor alacsony a dagály és láthatjuk ragyogó aranyszínű partvonalát. Dagálykor a strand eltűnik. Fuerteventura legjobb strandjainak listájára vesszük fel, mert egzotikus tája nagy értéket képvisel a turisták számára.

Esquinzo strand

Playa Esquinzo-Butihondom Fuerteventura, Kanári-szigetek - 51121882753

A sziget északnyugati részén található strand a vulkanikus sziklák között rejtőzik. Ideális arra, hogy magányosan élvezze a tengert. Másrészt fantasztikus környezet a szörfösök számára, akik imádják a hullámokat és a kellemes tengeri szellőt. Bár ezen a területen nem talál strandolási lehetőséget, a közeli falvakban számos üzletet és éttermet talál.

Butihondo

Butihondo Beach - Fuerteventura (2)

A sziget déli részén, Morro Jable északi részén található. Félvárosi strand, kék zászlós státusszal rendelkezik, és mindig Fuerteventura legjobb strandjai között szerepel. Három kilométer hosszan húzódik, több részre osztott zónával. A köztes zóna a családok számára készült, és itt talál néhány strandbárt, napozóágyakat és vízimentő szolgálatot. A nudizmus gyakorlására is kínál privátabb területeket. Butihondo néhány vízi sport, például a szörfözés, a vitorlázás és az evezés gyakorlására is kiválóan alkalmas.

Playa Blanca

Fuerteventura keleti részén található, közel Puerto del Rosariohoz, a sziget fővárosához. Ez egy családi strand, amely 1 km hosszúságban húzódik. Életmentőkkel rendelkezik, és a helyiek egyik kedvenc strandja a mindennapoktól való megpihenéshez. Szörfösök tucatjai gyűlnek itt össze a hullámok szerelmében. Bár nudista strandról van szó, a fürdőruhát viselők is gyakran látogatják.

Fuerteventura csodálatos strandjain minden megtalálható, amit keresel, anélkül, hogy elhagynád a szigetet. Vannak városiak és vadak, mindegyiknek megvan a maga egyedi varázsa. Élvezze a kellemes sétákat a parton, érezze a homokot a lábán és a szél lágy simogatását az arcán. Ne feledje, hogy csak néhányat neveztünk meg Fuerteventura legjobb strandjai közül, de még sok más is van, amit felfedezhet. Jöjjön, élvezze ezt a fantasztikus szigetet, és vigye haza nyaralásának legszebb emlékeit.

Strandok Fuerteventura

Kapcsolódó cikkek: