day trips in costa adeje

Information för turister om Costa Adeje, den fullständiga guiden

Costa Adeje är en av Teneriffas viktigaste turistorter, känd för sina stränder, olika fritidsalternativ och sitt goda klimat. Med mer än 300 soldagar per år är Costa Adeje den perfekta platsen för att utöva vattensporter, sola och njuta av havet och stranden. Den här delen av Teneriffa har ett modernt hotellutbud och många shoppingcenter. Det finns många butiker med internationella varumärken där glamour och god smak är uppenbart.

Staden ligger på södra Teneriffa, i regionen med de bästa stränderna på ön och till och med i den kanariska skärgården. Här finns allt du behöver för en drömsemester. Ta reda på vad du kan göra i Costa Adeje nedan.

Njut av en dag i solen på dess sprudlande stränder

Costa Adeje har en 25 kilometer lång kustlinje full av fantastiska vikar och stränder. De flesta av dem är förbundna med en strandpromenad som leder till olika butiker och restauranger.

Vissa har mörk sand med många lugna vikar och andra har gyllene sand, stränderna i Costa Adeje är förtrollande. Här är några av de mest populära och som du inte får missa under din semester.

Playa de Troya Beach

Playa Troya - Costa Adeje Beach (5)

Den är uppdelad i stränderna Troya I och II och är den äldsta i turistcentret Costa Adeje. Den kännetecknas av sin mörka sand och en mängd olika tjänster för en fantastisk dag. Promenaden ansluter med många butiker och restauranger för besökarnas bekvämlighet. Här finns också en turistbyrå för råd om allt som Costa Adeje har att erbjuda.

Strand i Fañabé

Playa de Fañabe

Det är en strand med gyllene sand, lugnt vatten och flera vattensporter. Den är idealisk att åka dit med hela familjen på grund av det lugna vattnet. Den erbjuder alla nödvändiga tjänster för badande samt många strandbarer och tillgång till restauranger, barer och affärer. Den har en bekväm strandpromenad som i sin tur erbjuder vacker utsikt över Atlanten.

Torviscas Beach

playa fañabe tenerife south tenerife

Den ligger bredvid Fañabé-stranden. Den har alla faciliteter för badande och är därför mycket populär. Det är en strand med mörk sand och lugnt vatten, perfekt för barn. Den ligger intill stadsområdet med många restauranger och butiker.

Playa del Duque Beach

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

Det är en strålande vit sandstrand med kristallklart vatten i ett exklusivt läge i Costa Adeje. Njut av havet i en förnämlig atmosfär. Playa del Duque är omgiven av kommersiella lokaler med tjänster av högsta kvalitet.

Puerto Colón

Puerto Colon, den viktigaste hamnen i Costa Adeje för att göra en båttur

Detta är en stor småbåtshamn med en strand med samma namn. Här finns möjlighet att utöva vattensporter och härifrån kan du ta ett antal båtar ut på en tur på havet. Vid yachtklubben kan du njuta av fängslande solnedgångar och vacker utsikt över stranden.  Promenaden i Puerto Colon ger dig tillgång till olika hotell, restauranger, barer och pubar där du kan ha det trevligt.

Stranden i Puerto Colon är fantastisk, med en trevlig atmosfär och utsikt över bergen. Här finns all service för badgästerna, till exempel solstolar, badvakter, restauranger och kaféer.

Se valar och delfiner i deras naturliga miljö

Information för turister om Costa Adeje, den fullständiga guiden

Delfin- och valskådning är en av Costa Adejes mest populära aktiviteter. Olika båtar seglar från Puerto Colons hamn till de områden där valarna simmar fritt. Du kan gå ombord på en katamaran eller en lyxjakt för att se valar. När du väl är där kan du se, höra och ta bilder av dem. Vissa utflykter inkluderar möjligheten att simma i havet och snorkla.

Besök dess vattenparker

Här hittar du fantastiska alternativ för en fantastisk tid med hela familjen. Njut av gigantiska rutschkanor och roliga vattenattraktioner.

Siam Park

Siam Park, vattenpark på södra Teneriffa

Detta är en fantastisk park att besöka med hela familjen. Den är utformad med ett thailändskt tema och erbjuder fantastiska attraktioner för alla smaker. Här finns floder och konstgjorda stränder där du kan koppla av och glömma dina bekymmer. Rutschbanorna i Siam Park är extrema och spännande, nå otroliga hastigheter när du känner hur adrenalinet pumpar till gränsen.

Aqualand

Det erbjuder olika alternativ för nöjen. Den har otroliga vattenattraktioner att göra det mesta av med familjen. Det har också ett av de mest populära delfinarierna på Teneriffa med delfinshower varje dag.

Utöva på vattensporter

Jetski i tenerife south

Costa Adeje har en fantastisk kustlinje som är perfekt för att njuta av solen och vågorna. Här kan du känna adrenalinet och njuta av vinden i ansiktet. Dela med dina vänner på de fantastiska jetskis för att åka fritt runt bukten. Du kan också åka FlyBoarding, vattenskidor och parasailing. Under havsytan hittar du en värld full av färg och marint liv, snorkla och dyk till havets botten och dela med dig av de varelser som lever i djupet. Om du inte vill gå så långt ner kan du ta på dig en snorkelmask för att simma nära sköldpaddorna och de färgglada fiskarna.

Besök Giant’s Cliffs

Båtresa på Teneriffa till Los Gigantes

Även om de inte ligger exakt i Costa Adeje besöks de av de flesta turister som kommer hit. De ligger bara 2 kilometer bort och du kan lära känna dem på en båttur på havet.

Paragliding

Tandemparagliding på Teneriffa södra

Njut av en trevlig flygning över Teneriffas sydkust. I Costa Adeje hittar du olika paraglidingskolor som erbjuder dig möjligheten att hoppa i sällskap av en expertguide. Flygningen är stabil och ger dig möjlighet att beundra bergens storslagenhet på den här sidan av ön.

Spela golf

golf playing tenerife

Men det är inte bara strand och vattensporter i Costa Adeje. Här finns några golfbanor där du kan njuta av din passion för golf med vacker utsikt över havet och det slående berget Teide.

Hotell och matmöjligheter i Costa Adeje

Eftersom det är ett modernt och mycket viktigt turistcentrum har det ett omfattande hotellutbud av överlägsen kvalitet. Teneriffas lyxigaste hotellkedjor finns i Costa Adeje för att ge dig förstklassig service. Här hittar du några av Europas modernaste hotell som byggdes för mindre än två decennier sedan.

När det gäller mat hittar du utmärkta restauranger både i inlandet och vid kusten. Njut av utsökt kött, fisk och skaldjur i lokala och internationella rätter. Vid stranden kan du njuta av god mat på en mängd olika restauranger, vissa med pooler och nöjesområden. Köpcentrumen erbjuder ett brett utbud av olika priser och gott om underhållning, restauranger och butiker.

vine tasting in tenerfe (3)

Costa Adeje har allt du vill ha på en semester, lummiga stränder, båtturer, vattenparker och utmärkta alternativ för fritid, avkoppling och boende. Njut av en oförglömlig semester på Teneriffas mest lyxiga och exklusiva semesterort.

Locations: