Första publicering: februari 13, 2023 |

Bussutflykter i Costa Adeje

Nu när du är på semester i Costa Adeje får du inte missa chansen att lära känna ön helt och hållet, och vad är bättre än att göra det med våra bussturer i Costa Adeje. I den här artikeln vill vi berätta om de viktigaste platserna att se på norra Teneriffa och naturligtvis de bästa platserna att besöka från Costa Adeje. Vi ger dig en bild av allt som vår ö har att erbjuda under din semester på ön. Magiska byar, berg fulla av frisk luft, levande stränder och vulkaniska landskap väntar på dig.

Läs vidare om våra rekommendationer och om du har några frågor kan du kontakta oss direkt på WhatsApp. Det är vårt nöje att hjälpa dig att välja bussturer på Teneriffa under din semester. Vi har hjälpt våra kunder att njuta av Teneriffas charm i mer än tio år.

Bussresor från Costa Adeje till andra turistorter på Teneriffa

Costa Adeje är ett paradis med vulkaniska sandstränder. Den har rykte om sig att ha de bästa stränderna på Kanarieöarna och är en favoritdestination för många sol- och vågälskare. Hotellutbudet utökades för bara två decennier sedan och har vuxit sedan dess.

Vårt företag har specialiserat sig på VIP-buss- och minibussresor till de vackraste platserna på ön. Den fullständiga listan över utflykter finns i slutet av texten, så att du kan välja och boka ditt nästa äventyr. Det är syftet med den här texten, att visa dig allt du kan upptäcka utanför Costa Adeje för att njuta av Teneriffa som det ska vara.

Utflykter till Teide med buss

bus excursions costa adeje

Vi erbjuder dig olika utflykter med buss för att lära känna Teide från insidan och njuta av det vulkaniska landskapet. Om du bokar en av våra bussresor till Teide kan du också besöka andra städer som Vilaflor, Masca och Garachico.

Teide nationalpark

Teide nationalpark är hemvist för en stor biologisk mångfald. De arter som du kan se här, tillsammans med landskapet, utgör en privilegierad naturmiljö som är svår att hitta någon annanstans på planeten. Vi bjuder in dig att lära känna den och promenera längs dess stigar, och njuta av det som en gång var Guache-indianernas paradis. Här fann de allt de behövde för att leva och skyddades dessutom av den stora vulkanen Teide.

En av de saker som gör parken så attraktiv är att den ger oss möjlighet att se rymden i all sin prakt. Parken har en astronomisk station med kraftfulla teleskop för att titta på stjärnor och konstellationer. På grund av parkens perfekta läge och avsaknaden av ljusföroreningar anses det vara en av de bästa platserna för att se rymden. Det finns också en linbana i parken som gör att du kan ta dig upp utan någon fysisk ansträngning.

Vi erbjuder bussturer för att gå runt Vilaflor och vandra genom parkens vulkaniska landskap. Vi har också en 8 timmars privat utflykt med en professionell guide så att du kan lära känna Teide på djupet och njuta av parken fullt ut. Men en av de mest efterfrågade utflykterna av våra kunder är Teideutflykten på natten, där du kan njuta av solnedgången och sedan beundra natthimlen med teleskopen på den astronomiska stationen. Den sistnämnda är ett måste för astronomiälskare och de som vill tillbringa en natt under stjärnorna.

Att inte missa: Masca, Vilaflor och Garachico

visit Garachico Tenerife

Masca är en magisk och speciell by, för många är det öns vackraste. Den har ett stort ekologiskt värde på grund av den biologiska mångfalden. Den tar emot många besökare på grund av sin naturskönhet och kulturella rikedom. I byn finns hantverksbutiker och några barer som besökare kan njuta av. Du kanske har hört talas om Masca-ravinen, eftersom den är mycket värdefull för vandrare och naturälskare. Det är en mycket brant ravin som förbinder byn med stranden.

Som vi nämnde tidigare kan du med våra bussturer på Teneriffa också besöka andra fantastiska byar med stort turistvärde, som Vilaflor , som ligger i öns högsta region. En av de viktigaste naturattraktionerna är det så kallade månlandskapet. Detta är en typ av yta som kännetecknas av lerkoner som ligger utspridda överallt. När vi befinner oss i detta område tror vi att vi är ute i världen eller att vi faktiskt går på månen.

Vi tar dig till Garachico , en vacker by med en historia att berätta. Det hade en stor hamn med kommersiell verksamhet med Europa och den amerikanska kontinenten. Men 1706 förstördes den av en vulkan och förlorade sin kommersiella verksamhet. Med tiden har den restaurerats tack vare invånarnas insatser och i dag är den segerrik. Besök de vackra historiska monumenten, de naturliga bassängerna och promenera genom gatorna fulla av entusiasm och glädje. Glöm inte att ta några bilder från utsiktsplatsen Garachico, från vilken du kan se byn och den vackra Roque som pryder den.

Utflykt med buss genom Teneriffas vackraste hörn

Här är våra privata buss- och minibussutflykter till fascinerande byar fulla av konst, historia och kultur.

Vi tar dig till La Candelaria, där katedralen för Jungfrun av Candelaria, Kanarieöarnas skyddshelgon, ligger. Därför har den en stark religiös verksamhet som samlar församlingsmedlemmar från hela ön.

Candelaria Tenerife (1)

La Orotava är en annan stad som du kan lära känna med våra bussturer på Teneriffa. Det är en vacker stad med förtrollade dalar och autentisk arkitektur som ligger i dalen med samma namn. En annan plats som du kan besöka med våra bussturer på Teneriffa är den berömda byn Icod de Los Vinos , där det berömda gamla drakträdet står, som är känt som det äldsta drakträdet på jorden. Trädet har förklarats som ett levande nationellt kulturarv sedan 1917 och är här för att du ska lära känna det och ta skydd i dess skugga.

Under den här utflykten tar vi dig med till jättarnas klippor , en av de vackraste platserna på Teneriffa. De ligger på västra delen av ön, närmare bestämt i Los Gigantes. Vi kommer också att vandra längs Erjos toppar, vackra bergssluttningar med olika vandringsleder och underbar utsikt över ön.

Bussresa på Teneriffa genom moderna städer och lantliga landskap

Med vår Teneriffa Island Tour tar vi dig till Santa Cruz de Tenerife , en perfekt stad att bo i och besöka. Det är en stad som är känd för sin karneval, som har förklarats vara av internationellt turistintresse, så du kan föreställa dig hur bra den är. Kom och upptäck dess torg, slott, kyrkor och andra traditionella byggnader.

Besök La Laguna, en vacker stad där du hittar kyrkor, historiska byggnader, affärer och platser för fritid och rekreation. I La Laguna finns också La Laguna-universitetet, som bidrar till att ge staden liv och fräschör. Visste du att La Laguna har förklarats som världsarv av UNESCO? Detta beror på att dess utveckling har använts som utgångspunkt för andra städers utveckling. Numera är det en stad som är känd för sina olika fritids- och kulturalternativ som lockar besökare från hela ön. Besök dess torg, kloster och andra traditionella byggnader för att få en närmare inblick i dess historia och för att få uppleva Teneriffa på djupet.

La Laguna - Tenerife North (8).min

Å andra sidan är Anaga Rural Park ett värdefullt, rikt och viktigt naturområde under ditt besök på ön. Det ligger mycket nära Santa Cruz de Tenerife och är en stor grön lunga som förklarats som biosfärreservat. Den bevarar de olika arter som den skyddar mycket väl. Vi bjuder in dig att besöka den och njuta av den med samvetsgrannhet. Parken består av många sluttningar och toppar som bidrar till dess ekologiska rikedom. Dess raviner når havet, där de vackraste stränderna bildas och inbjuder till bad och fräschhet i havet. I denna park ligger Taganana, en liten stad som vi kommer att besöka under våra bussutflykter för att lära känna dess historia och sevärdheter.

Lär känna Teneriffas odlingar, kanariska smaker och kvalitetsviner

Vi har också bussutflykter i Costa Adeje för att besöka några av öns plantager. Vi tar med dig till bananplantager, aloe vera och andra växter. Du kommer att få en nära titt på vinframställningsprocessen och naturligtvis kommer du att få smaka på vinerna. I slutet av rundturen tar vi med dig till en smaklig middag med öns smaker.

Vi åker till La Gomera, Teneriffas grannö

la gomera day tour (1)

Om du redan känner till hela ön Teneriffa och ändå vill veta mer rekommenderar vi våra bussutflykter till La Gomera. Det är en kort och mycket bekväm resa med bra belöning för att lära känna denna ö som är full av charm och sevärdheter. Vi erbjuder privata och gemensamma utflykter. Allt du behöver göra är att kontakta oss så att vi kan hjälpa dig med ditt val.

Boka bussturer i Costa Adeje

Vi tar dig till förtrollande platser med våra bussutflykter i Costa Adeje. Det är ett nöje för oss att vara din guide för att lära känna de mest attraktiva platserna på Teneriffa. Kom ihåg att du kan boka privata eller delade utflykter enligt din smak. Vi väntar på dig på vår WhatsApp för att göra dina bokningar. Njut av din vistelse i Costa Adeje och ta dig tid att lära känna öns smaker, landskap och magiska stigar.

Bussutflykter i Costa Adeje
Vad våra kunder säger:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Sinéad Campbell
Sinéad Campbell
30. November, 2022.
recommends
My partner and I rented a boat for 4 hours from Jan Daniel and we had the best day! By far our favourite experience of our whole holiday. We would definitely recommend to anyone looking to rent a boat to do your own exploring along the southern coast of Tenerife. 5* experience!
Birthe Rosen
Birthe Rosen
7. October, 2022.
recommends
Ich habe mit dieser Gesellschaft 2 tolle Touren gemacht. Die Teide Nationalpark Tour mit Masca, war klasse, sowohl Guide als auch Busfahrer waren toll. Viel information und gute Betreuung. Ein unvergesslicher Tag. 🥰 Die 2. Tour war Oberklasse, ich bin mit Shogun zur Wahlbeobachtung rausgefahren und wir haben eine ganze Familie Pilotwale gesehen, diese wunderbaren Wesen sind recht neugierig und kamen auch auf das Boot zu. Ich habe Shogun vorgezogen, weil mir die übervollen Katamarane nicht so gefallen. Gute Wahl. Die ganze Fahrt ist wunderbar, man fährt bis Los Gigantes und in der Bucht gibt es eine köstliche Mahlzeit. Es ist sehr beeindruckend, dort zu ankern. Habe die Fahrt sehr genossen.......ich liebe das Meer sehr.🥰
Younes Benkahla
Younes Benkahla
5. July, 2022.
recommends
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Didier Afecto
Didier Afecto
22. May, 2022.
recommends
Location d’un bateau en bon état Personnel disponible efficace et aimable C est tout bon !!!!
Steve O'Connell
Steve O'Connell
19. May, 2022.
recommends
What a fantastic day on our own private yacht. We went for the Astondoa 46 and the service was amazing. We saw sea turtles, dolphins and whales. Quick stop by a beach for a snorkel with the fishes and then back to drinking cava! Jan was great with the communication and made everything stress free. 100% would recommend to anyone planning something a little bit special.
Gert Vestergaard
Gert Vestergaard
15. October, 2021.
recommends
Alt var som aftalt, båd, pris og service i top
Iliana Düsseldorf
Iliana Düsseldorf
9. October, 2021.
recommends
Excelente servicio y mucha diversión. Aurora nos llevo a ver ballenas y bañar en el mar. Fue una experiencia espectacular en el Yate 🛥 privado de 15 metros.
Barbara Soetje
Barbara Soetje
18. July, 2020.
recommends
Very kind and professional. I made requests to them at the last moment and they worked hard to resolve them, succeeding perfectly. Thanks again
Mandy Daniela
Mandy Daniela
14. July, 2020.
recommends
Sehr emphehlenswert! Rufen zurück, kümmern sich, sind zuverlässig... Und die Fahrt hat sehr viel Spaß gemacht!
Gilbert Mat
Gilbert Mat
26. November, 2019.
recommends
Sehr zuverlässig und kompetent. Das Buchen auf der Website ist echt einfach und die Tickets wurden uns pünktlich gebracht. Ein echt guter Service!
Relaterade artiklar:
Stränder i Costa Adeje