Maspalomas klitter

Maspalomas klitter

Maspalomas klitterne er et område bestående af flere klitter, en palmelund og en sund lagune, der ligger på den sydlige del af Gran Canaria. Takket være sin charme og de karakteristika, som vi vil nævne, er det af stor turistmæssig interesse og tiltrækker hvert år hundredvis af besøgende.

I dette område finder du et fremragende klima med en årlig gennemsnitstemperatur på 23°C med lidt nedbør. Find ud af, hvor Maspalomas klitterne ligger, og hvorfor du bør besøge dem på din næste ferie.

-Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (2).min

Naturreservat Maspalomas Dunes

Naturområdet Las Dunas de Maspalomas er hjemsted for forskellige økosystemer med forskellige karakteristika. På den ene side er der en brakvandslagune, der giver landskabet et paradisisk aspekt. Der er også en del vegetation i det, der engang var en palmelund.

Men det mest iøjnefaldende træk ved området er de vidtstrakte gyldne sandklitter. Klitter er sandhøje, der er formet af vinden, og som kan blive mere end 15 meter høje og mere end 200 meter brede. I Maspalomas’ tilfælde er det passatvindene, der ofte kommer på øen, der skubber sandet ind i landet. Sandet i klitterne består af rester af bløddyrskaller og millioner af partikler fra de omkringliggende kløfter.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas.min

Fauna og flora

I nærheden af dammen finder fugle, der trækker fra Afrika, et sikkert sted at hvile sig under deres rejse. Du vil kunne observere trækfugle som f.eks. flamingo, lille hejre, gråhejre, græshoppe, hvinand, sortbuget slørhøg, sandløber og stenpikker.

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (3).min

Andre endemiske arter, som du vil kunne se, er sortvinget stilk, hedelærke, blishøne, blishøne, lille præstekrave, kentisk præstekrave, plettet stære, bynkefugl og halsbånddue. De terrestriske og endemiske arter, der lever i klitterne, er Boettgers staude og Gran Canarias kæmpeøgle.

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (4).min

Hvad angår floraen i området, kan vi nævne Ruppia marítima, dadelpalmer, Uvilla, Immortelle, Balancon og den kanariske tamarisk.

Beliggenhed

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (6).min

Naturreservatet Maspalomas Dunes ligger i kommunen San Bartolomé de Tirajana. Området strækker sig over mere end 400 hektar, herunder klitterne, dammen og palmelunden. Det har været under beskyttelse siden 1994 med forskellige love for at sikre dets integritet.

Den sydlige del af Gran Canaria er et meget vigtigt turistområde på øen. Turisterne kommer til denne del af øen for at finde sol, smukke strande og feststemning. Her finder du frodige landskaber, der er oplyst af strålende solskin.

Hvad skal man lave i Maspalomas klitterne

-Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas.min

Børn elsker at løbe barfodet i sandet og snurre rundt her og der. Mange voksne bliver også fanget af morskaben og hopper i for at lege i dette storslåede sandhav.

Dette område egner sig godt til nudisme, da der er intime områder, hvor man kan nyde solen og naturen uden at have tøj på.

Besøg også udsigtspunktet og informationscentret i Playa del Inglés. Derfra kan du nyde den udsigt, som klitterne byder på. Forkæl dine sanser med et fortryllende landskab, og betragt klitterne fra et andet perspektiv.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (7).min

Du kan også gå langs stien fra Playa del Inglés til Maspalomas-stranden. Gå gennem klitterne, og tag et bad i sandet. Her kan du også stige op på en kamel og ride gennem klitterne, som var du en araber, der krydsede Sahara-ørkenen.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (7).min

Besøg Maspalomas klitterne for at tilføje endnu et niveau af eventyr til din ferie. Leg som et barn i sandet, gå på stierne og tag en tur på kamel. Husk, at Gran Canaria har meget at byde på, så planlæg din ferie godt, så du ikke går glip af noget.

 

-Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (5).min

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (2).min

Strande i Puerto Rico

Relaterede artikler:

Relaterede aktiviteter: