Første publisering: juni 8, 2022 |

Strendene i El Cotillo

Strendene i El Cotillo er for mange de beste strendene i Europa og her skal vi fortelle deg hvorfor. Vi snakker om et sett med vakre strender, med rolige vann i en intens turkis farge som kjærtegner kysten av fin hvit sand.

For sin skjønnhet og sjarm har disse strendene ingenting å misunne strendene i Karibia. Gjør deg klar til å tilbringe en dag i paradis, du vil leve en unik opplevelse med en fest av sanser og en mosaikk av sensasjoner.

Landsbyen El Cotillo

Dette er en liten fiskerlandsby nordvest på Fuerteventura med stor turistverdi. Det ligger i den nordlige kommunen La Oliva og er omgitt av vakre uberørte strender og krystallklare laguner som fascinerer besøkende. Den har også mange restauranter med utmerket gastronomi hvor du vil smake på de autentiske smakene fra havet. Hvis du er så heldig å dra til Fuerteventura, må du bli kjent med sjarmen til El Cotillo.

Solnedgangene i El Cotillo er spektakulære, nyt de vakreste solnedgangene fra stranden eller under en båttur. Dette er et magisk skue hvor himmelen er farget med ulike nyanser av oransje, rosa og fiolett.

Av alle strendene i El Cotillo er de fleste små viker med få besøkende, ideelt for de som liker å nyte havet vekk fra folkemengdene. Strendene med små bølger er perfekte å tilbringe en dag med familien og dele med barna.

El Cotillo små strender i nord

De nordlige strendene er de til høyre for Tostón-fyret. Her finner du spesielle strender å nyte med hele familien, som tilbyr rolige vann, hvit sand, skjær og vulkansk stein for å livne opp alle sanser.

La Concha-stranden

El Cotillo - Fuerteventura Beach (2)

Dette er den mest kjente av strendene i El Cotillo. Dens skjønnhet er slående, turkise vann med mange skjær som beskytter den mot de sterke bølgene. Den har også et veldig mangfoldig undervannsliv, verdsatt av dykkere. Hvis du liker å utforske havbunnen, venter Playa de La Concha på deg.

Selv om det er det mest populære, blir det ikke for overfylt, så det er fortsatt perfekt for å nyte og slappe av. Den har strandbarer for å spise og slappe av. Når du vil spise kan du også gå til restaurantene som ligger like ved og venter på deg med deilig mat.

The Lakes

Los Lagos er en gruppe små viker som, i likhet med naboene, viser hvit sand og krystallklart vann. De er omgitt av skjær som beskytter stranden mot de sterke bølgene. De er perfekte å gå med barna og bade i de naturlige bassengene som er dannet i steinene.

Los Charcos

Los Charcos er navnet gitt til gruppen av strender som strekker seg 4 kilometer ved foten av Faro del Tostón-fyret. Dette fyret står på en gruppe vulkanske bergarter som danner små naturlige bassenger.

Det tilbyr hvit sand og ekstremt hvitt vann for alle de som ønsker å slappe av og nyte det fantastiske kystlandskapet på Fuerteventura.

Store strender sør i El Cotillo

I sør finner vi lange strender, hvorav noen er uberørte og omgitt av bratte klipper. Her er vinden sterkere og skaper et vilt miljø, perfekt for vannsport. Svømming er tillatt, men det bør utvises forsiktighet. Hvis du foretrekker et roligere miljø, anbefaler vi de nordlige strendene.

El Caletón

Dette ligger i utkanten av kommunen og er omgitt av vakre hvite sandbukter.

Denne stranden avhenger av tidevannet. Når tidevannet er lavt er det ikke egnet å besøke det da det er vanskelig å komme inn i havet på grunn av vulkansk stein. På den annen side, når tidevannet stiger, blir stranden et paradis for bading, snorkling og utforsking av havbunnen med mange skjær og mangfoldig marin fauna.

Piedra-stranden

El Cotillo - Fuerteventura Beach (3)

Også kjent som El Aljibe de la Cueva. Den er omtrent 1 kilometer lang og byr på myk hvit sand ved siden av store vulkanske bergarter. Det er langt unna og kan kun nås via grusveier, så du kan nyte det uten kjas og mas på de travlere strendene.

Det er preget av vilt vann i et uberørt miljø, ideelt for surfing og andre nautiske aktiviteter. Du vil finne mange surfere og windsurfere som kommer for å nyte havet i et sant paradis.

Aguila strand

El Cotillo - Fuerteventura Beach (4)

Dette er også kjent som La escalera. Den ligger mellom klippene, så du må gå ned for å nå den. En spesiell egenskap ved denne er trappen som forbinder veien med kysten, etter parkering må du gå ned hvert trinn for å endelig ta på den fine sanden og begynne å nyte en flott dag på stranden.

Hvordan komme seg dit

Hvis vi har overbevist deg og du ønsker å besøke strendene i El Cotillo, er alt du trenger å gjøre å ta veien til Faro del Tostón fyrtårn og parkere i nærheten. Du kommer uten problemer, og du kan nyte en fantastisk dag på stranden som du aldri vil glemme.