Prva objava: 21 marca, 2023 |

Things to do in Playa de las Americas

Informacije o letovišču Playa de las Américas, popoln vodnik

Na jugu otoka Tenerife se nahaja Playa de las Americas, odlično počitniško letovišče. Ponuja veliko različnih storitev, odlične hotele, dobro kulinariko in čudovite naravne prostore. Ima tudi prijetno podnebje, ki nam omogoča, da v morju in soncu uživamo vse leto. Uživajte na njegovi fantastični istoimenski plaži, ki vas pričakuje z zlatim peskom in kristalno čisto vodo.

To mesto je znano tudi po živahnem vzdušju, zlasti ponoči. Našli boste različne možnosti za preživljanje prostega časa in zabavo, da se boste lahko zabavali, ne da bi vam bilo treba iti kam drugam. V tem članku vam predstavljamo vse, kar vam Playa de las Américas ponuja za uživanje v počitnicah.

Kje se nahaja Playa de las Américas?

Na sončnem otoku Tenerife, natančneje med občinama Adeje in Arona, se nahaja Playa de Las Americas. Nahaja se poleg mest Costa Adeje in Los Cristianos. V bližini obale boste našli veliko parkirnih mest, zato je zelo preprosto pustiti avto in se odpraviti uživat na plažo. V bližini plaže so tudi številna avtobusna postajališča, ki jo povezujejo z ostalimi deli otoka.

Plaža Amerik

Informacije o letovišču Playa de las Américas, popoln vodnik

Plaža Las Américas je sestavljena iz štirih umetnih plaž, ločenih z nasipi (Tierra Negra, El Bobo, Las Américas in Troya), ki jim lahko zavidamo lepe karibske plaže. Zgrajene so bile s peskom, ki so ga pripeljali iz Sahare, da bi poustvarili lepoto zlatih peščenih plaž. Največja plaža v kompleksu je Playa de Troya, medtem ko je plaža Las Americas najbolj priljubljena.

Ta 1 km dolga plaža je prejela modro zastavo, kar pomeni, da ima vse storitve za udobje kopalcev. Na voljo so ležalniki, senčniki, tuši, reševalci in reševalke iz vode. Poleg tega je na plaži enostaven dostop do različnih restavracij, kavarn in barov.

Vodni športi

Parascending v južnem Tenerifu

V kraju Playa de las Americas se lahko ukvarjate s parascendingom, smučanjem na vodnem skuterju, smučanjem na vodi, deskanjem, jadranjem na deski, kajakom in drugimi dejavnostmi.

Za izkušene potapljače so obale na jugu Tenerifa raj za plavanje. Če pa se s tem še nikoli niste ukvarjali, boste tu našli različne šole potapljanja, ki vas bodo vodile za vaš prvi potop. Če se ne želite spustiti v morske globine, boste imeli priložnost tudi za potapljanje s snorklanjem. Uživajte v podvodnem življenju in neverjetni biotski raznovrstnosti morskega dna Tenerifov.

potapljanje na jugu Tenerifa

Odkrivanje kitov v njihovem naravnem okolju

Informacije o letovišču Playa de las Américas, popoln vodnik

Vode ob južni obali Tenerifa so zatočišče za različne morske vrste. Neredko lahko v zalivu opazujete delfine, kite in druge kite, ki prosto plavajo. Vse, kar morate storiti, je, da najamete čoln za opazovanje kitov in delfinov, vzamete fotoaparat in počakate, da se sesalci pojavijo v vodi ter uživate v njihovem čaru.

Nočno vzdušje

Informacije o letovišču Playa de las Américas, popoln vodnik

Nočno življenje v tem mestu je ena njegovih najpomembnejših znamenitosti. Zabave se ponoči nikoli ne končajo in včasih trajajo vse do naslednjega dne. Če se želite zabavati, obiščite Las Verónicas, območje polno nočnih klubov, barov, trgovin in restavracij s prazničnim duhom in nočnim delovnim časom.

Izleti v nacionalni park Teide

Zasebni izlet v Teide (2)

Če bivate v kraju Playa de las Americas, ne smete zamuditi priložnosti, da uživate v vulkanski pokrajini, ki obdaja goro Teide. Če se povzpnete na vrh, boste imeli pod nogami celoten otok in, če bo vreme dopuščalo, boste lahko videli sosednje otoke. Povzpnite se po pešpoti ali z žičnico, ki vas bo v nekaj minutah pripeljala na vrh.

Park Siam

.
Siam Park, vodni park na južnem Tenerifu

Gre za neverjeten tematski park, ki je od mesta Playa de las Americas oddaljen le 5 minut vožnje. Za turiste, ki bivajo na jugu otoka Tenerife, je nepogrešljiv. Ima tajsko tematiko in velja za enega najboljših tematskih parkov na svetu. V njegovih objektih boste našli različne vodne atrakcije za vse starosti. Ima velikanske tobogane in ekstremne atrakcije za najbolj pogumne.

Igrajte golf

golf playing tenerife

Ljubitelji tega športa lahko v njem še naprej uživajo, ne da bi zapustili Playa de las Americas. Tu boste našli čudovito igrišče z 18 luknjami in čudovitim razgledom na ocean. Izvedite popoln zamah nad zelenimi polji z gorami v ozadju.

Namestitev in gostinska ponudba v Playa de las Americas

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

V letovišču Playa de las Americas je na voljo veliko število hotelov in stanovanj z vsem udobjem. Tu je tudi veliko restavracij, barov in teras, kjer si lahko privoščite sladoled ali okusen koktajl.

degustacija vinske trte v tenerfe (3)

Restavracije ob obali ponujajo okusno otoško hrano s pristnimi okusi. Uživajte v svežih ribah iz Atlantika, tradicionalnem krompirju z omako mojo ali znamenitih sirih s Tenerifa. Našli boste toliko krajev, kolikor je okusov. Izbirate lahko med kitajsko, japonsko, špansko, angleško, nemško, irsko, francosko, italijansko in seveda kanarsko hrano. Lahko se prehranjujete tudi v “Guachinches” z lokalno hrano po ugodnih cenah. Karkoli iščete, boste našli.

Pridite z družino v Playa de las Américas in doživite nepozabno izkušnjo. Uživajte v njenih fantastičnih plažah in poletnem vzdušju. Pripravite svojo prtljago in se odpravite v eno najbolj popolnih turističnih središč na otoku. Vadite različne vodne športe, okusite dobro kanarsko hrano in uživajte v dolgih zabavnih nočeh.

Locations: