Първо публикуване: януари 28, 2022 |

Playa de Bolllullo Плаж

Това е красив плаж в Тенерифе, който все още е непознат за много туристи, така че остава вълшебно и ексклузивно място за малцина щастливци. Разположен е на ръба на скала, която го отличава от градския пейзаж.

Ако не сте го познавали, каним ви да го посетите, това е великолепен плаж с омагьосващи пейзажи. На него се носи вкусен мирис на море, звуци и природни гледки, които ни помагат да се отпуснем и да намерим покой.

Най-много посетители има през летните месеци, затова трябва да вземете предпазни мерки, за да си намерите място, ако искате да го посетите между май и октомври.

Местоположение

Община: Ла Оротава

Разположен е в непосредствена близост до плажа Лос Патос и плажа Алкон, като това са единствените три плажа в общината. Въпреки отдалеченото си местоположение, той никога не спира да приема посетители.

Див плаж

За разлика от градските плажове, на плажа Bollullo ще се почувствате така, сякаш сте избягали от града и сте попаднали в райско кътче, което няма да искате да напуснете. Той е идеален за тези, които искат да избягат от шума на града и стреса на съвременния свят.

Той се представя като див плаж, останал недокоснат от времето, а до него се намира красив залив, който е също толкова очарователен.

Вятърът от северната част на острова се удря във водите и създава вълни, които не са опасни за плуване. Това го прави един от любимите плажове на сърфистите в Тенерифе.

Децата също са добре дошли, те обичат да играят на брега и да се разхождат по пясъка, така че цялото семейство може да отиде там напълно спокойно.

Плажът има вид фин черен пясък с вулканичен произход, който му придава уникална красота. Посетителите обичат да се излежават на пясъка, за да правят слънчеви бани и да релаксират. Всичко, което трябва да направите, е да вземете със себе си хавлиена кърпа и да се оставите да бъдете отнесени от спокойствието на морето.

На плажа можете да наемете шезлонги, чадъри и плажни барове.

Паркинг

В близките райони ще намерите няколко паркинга с наблюдение и охрана. Това са платени паркинги с достъпни цени, където можете да оставите автомобила си от сутрин до вечер. Моля, имайте предвид, че това са малки пространства, така че трябва да пристигнете по-рано в разгара на сезона.

Ресторанти

По пътя към плажа ще откриете няколко ресторанта и кафенета, където можете да спрете, за да хапнете нещо.

След като се озовете на плажа, ще откриете някои малки заведения, предлагащи храна и напитки с плажна атмосфера.

Безопасност на водата

Следете за флаговете, обозначаващи качеството на водата. За да разберете какъв цвят са те и какво означават, следвайте ръководството по-долу:

  • Червено: къпането е забранено
  • Жълто: къпането е разрешено, но трябва да се внимава.
  • Зелено: плажът е подходящ за къпане

Как да стигнете дотам

Ако отидете до ресторант Bollullo в близост до плажа, можете да поемете по пътека между скалите и ще стигнете за няколко минути.

Можете да стигнете дотам и пеша от Пуерто де ла Крус, като в този случай разходката отнема 45 минути.

Можете да стигнете дотам и с автобус, ако изберете маршрут 376, но трябва да носите удобни обувки за дългия преход. Ако отивате с кола, поемете по магистралата в посока Пуерто де ла Крус, паркирайте там на място, наречено El Rincón, и продължете пеша, плажът е само на няколко минути след градиран терен.

Плажове в Тенерифе
Свързани статии: