Първо публикуване: януари 28, 2022 |

Playa de Puerto Santiago Плаж

Това е градски плаж, разположен на кея и крайбрежната алея на Пуерто Сантяго. Той се посещава най-много от жителите на града, които идват тук особено през летните месеци.

Посещава се и от туристи от цял свят, които търсят освежаващи бани и слънчеви лъчи. Вкусната канарска гастрономия също привлича много посетители, влюбени в ароматите на крайбрежието.

От кея тръгват различни морски екскурзии, за да откриете и да се насладите на природните красоти, освежаващото море и морската фауна на острова.

Той предлага топъл климат, лъчисто слънце, кристално чисти и спокойни води за релаксираща почивка. Пуерто Сантяго предлага много възможности за риболов и морски спортове, което го прави задължителен за тези, които носят морето в сърцето си.

Местоположение

Община: Алахеро

Намира се на югоизточното крайбрежие на остров Ла Гомера, само на 10 минути от летището на канарския остров Ла Гомера.

Можете да стигнете до там пеша, с кола и с междуградски автобус.

Плая Сантяго се намира в едноименното село.

В днешно време селото е туристически център, който се разраства и развива около плажа. То разполага с голяма туристическа инфраструктура, голф игрище и известни хотели в района.

Услуги

  • Вана за крака
  • Душове
  • Почистване
  • Заведения за храни и напитки

Пясък

Бреговете му са покрити с черен пясък от вулканичен произход, типичен за плажовете в тази част на острова. Има много камъни, което го прави различен, но същевременно много привлекателен плаж.

Морско дъно

Това е основната атракция на плажа, с много пещери за гмуркане и голямо морско разнообразие. Каним ви да се насладите на спортове като гмуркане, каяк и шнорхелинг.

Щандове и ресторанти

В близост ще намерите много сергии и ресторанти, предлагащи вкусни ястия и храни, представителни за гастрономията на острова. Специално за авантюристичните вкусове, които искат да опитат нови ястия с вкус на море.

Има и няколко бара с музика и забавления, които да раздвижат летните нощи.

Парти и забавление

Ако имате късмета да отидете в края на юни, ще можете да споделите с жителите на селото празника на огньовете на Сан Хуан. Този фестивал се празнува в нощта на 23 юни с огньове на плажа, веселие и много забавления.

Плажове в Тенерифе

Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0