Първо публикуване: януари 28, 2022 |

Playa de las vistas Плаж

Плая де лас Вистас, известен още като плаж Лас Вистас, е много привлекателен плаж за местните жители и останалите испанци.

Освен това той постоянно приема туристи от цял свят, които се влюбват в очарованието му. Най-големият наплив от посетители е през лятото, но той продължава да привлича среден обем и през останалата част от годината.

Благодарение на редицата вълноломи той предлага много спокойни води, идеални за посещение с деца. Не се притеснявайте за вълните, а просто се насладете на тишината и спокойствието и се отпуснете.

Местоположение

Община: Арона

Разположен е в южната част на Тенерифе, до морското пристанище Лос Кристианос в едноименния град. Тъй като се намира много близо до плажа Лос Кристианос, можете да се разхождате от единия до другия по крайбрежната алея.

Хотели и ресторанти

Playa de Las Vistas Tenerife South

Заобиколен е от хотели и апартаменти, което го прави един от най-посещаваните от туристи плажове през цялата година.

Крайбрежната алея Лас Вистас е осеяна със сергии за храна, ако ви се прииска да закусите. Има и много магазини, ресторанти и McDonalds.

Пясък

Плажът предлага вкусен златист пясък. Посетителите обичат да лежат на пясъка, за да придобият тен, да се наслаждават на атлантическото слънце и да релаксират под шума на морето.

Достъпност

Лас Вистас е един от дванадесетте плажа на остров Тенерифе, определени като плаж за достъп. Това означава, че той е пригоден за хора с намалена подвижност, с рампи и пътеки за лесен достъп, както и с душове и места за паркиране за ползватели на инвалидни колички.

Какво можете да намерите

Шезлонги и чадъри

Ако предпочитате да останете на сянка, за посетителите има много места за наемане с удобни хамаци срещу заплащане.

Спорт

Много туристи отиват на плажа, за да се забавляват и да направят малко упражнения. Волейболът е един от най-популярните плажни спортове и можете да го играете тук. По плажа има няколко волейболни мрежи, на които можете да се насладите със семейството и приятелите си.

Ако обичате и водните спортове, можете да се насладите на водни ски, банан и парасейлинг.

Изкуствен остров

Fuente Playa de las Vistas

Сякаш естественият чар на плажа не е достатъчен, той предлага и малък изкуствен остров с фонтан, който изстрелва вода в небето за радост на посетителите. Направете си уникални снимки, които ще изглеждат като нещо от морето на фантазията.

Паркинг

На крайбрежната алея Лас Вистас, в непосредствена близост до плажа, се намира паркингът на морското пристанище. Тъй като това е най-доброто място да оставите колата си, трябва да отбележим, че има такса.

Някои туристи търсят свободно място в близките улици и след това отиват пеша до плажа. По този начин спестяват от паркирането и същевременно се наслаждават на разходката.

Сигурност за почиващите

На плажа има спасителна станция, създадена от Червения кръст. Тя винаги е под наблюдение и разполага със спасители, които винаги са нащрек за всичко, което може да се случи.

Флагове

Въпреки че плажът е добре охраняван, от нас зависи да се грижим за себе си. За тази цел има различни флагове, които показват на посетителите какво е състоянието на водата. Ето цветовия код, който винаги трябва да имате предвид:

  • Червено: неподходящо за къпане
  • Жълто: подходяща за къпане, но с повишено внимание.
  • Зелен: подходящ за къпане

Какво не можете да правите

За да се защити плажът и спокойствието на другите посетители, е посочено, че не можете:

  • да водите кучета
  • Да къмпингувате на
  • да оставяте угарки от цигари на пясъка
  • да пускате музика

Плажове в Тенерифе

Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0