Първо публикуване: ноември 14, 2021 |

Тенерифе: Почивки през зимата

Въпреки добре известния факт, че Тенерифе е остров на вътрешната пролет, много пъти чуваме въпроса дали зимата е подходящо време за почивка в Тенерифе. Какво ще бъде времето през зимата? Възможно ли е да се плува? В тази статия ще отговорим на някои от въпросите, които може би имате, и ще ви покажем защо зимата е идеалното време за почивка на Тенерифе.

Времето

Какво по-хубаво от няколкоседмично бягство в рая от студената и сива зима?
Благодарение на особения климат, времето на Тенерифе е топло през цялата година. През зимата дните са слънчеви, а температурата е почти същата като през лятото (20-26º С). Водата в океана е малко по-свежа в сравнение с лятото, но все още е топла и комфортна. След като сте там, няма да искате да излизате от океана.

winter landscape of Teide National Park

Природа

Не са много местата по света, където зимата събужда природата, и Тенерифе е едно от тях. Всички планини наоколо започват да изглеждат зелени, а през януари и февруари дори можете да видите бадемовите дървета да цъфтят.
Дори ако вече сте посещавали Тенерифе през лятото, ще се изненадате колко красив и очарователен изглежда островът през зимата.

 

Тейде със снега

Океан, слънце и… сняг. Звучи нереално? Не и на Тенерифе! Можете да видите тази екзотична комбинация, ако посетите Тенерифе през зимата (от декември до март). Насладете се на слънцето, плувайте в топлия океан и се възползвайте от шанса си да видите Тейде в този необичаен вид. Не забравяйте да вземете със себе си топли дрехи.

Карнавал

Ако планирате да дойдете на Тенерифе през февруари, ще имате възможност да видите най-голямото събитие на острова – Карнавала на Санта Крус де Тенерифе. Между другото, това е вторият по големина карнавал в света след карнавала в Рио де Жанейро! Така че можете да си представите мащаба на този пъстър и весел фестивал. Не го пропускайте!

Екскурзии и дейности

Една от най-големите грешки е да се мисли, че през зимата броят на дейностите ще бъде ограничен в сравнение с лятото. Това е напълно погрешно! Релаксиращи разходки с лодка, вдигащи адреналина водни ски, обиколки за откриване на острова и много други дейности ви очакват на Тенерифе през цялата година!

Свързани статии:
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0