Teneriffa strandjai: A nap, a homok és a tenger paradicsoma

Teneriffa strandjai: A nap, a homok és a tenger paradicsoma

Guide

Tenerife strandjai Európa-szerte híresek szépségükről és kellemes hangulatukról. Bármi legyen is a nyaralás célja, biztosan talál olyan strandot, amely megfelel az elvárásainak. Ebben a szövegben bemutatjuk a legjobb tenerifei strandok listáját, hogy kiválaszthassa, melyiket érdemes felkeresnie a következő szigetre utazása során.

Miért olyan híresek a tenerifei strandok?

A több mint 390 km hosszú partvonalával Tenerife a Kanári-szigetek szigetcsoport legtöbb strandjával rendelkező szigete. A szigetre irányuló turizmus nagy részét a tenger és Tenerife ragyogó napsütésének szerelmesei teszik ki. Tenerife téljei nagyon melegek, és ez az az évszak, amikor a legtöbb ember a meleg és a szórakozás keresésére a szigetre áramlik. Tenerife strandjairól megcsodálni a naplementét az élet egyik legistenibb öröme.

Tenerifén számos vadregényes strand található a városi központoktól távol, és vannak közelebbi, kifejezetten a turizmus számára kialakított strandok is. Másrészt a fekete homok jelenléte Tenerife partjain a sziget vulkanikus eredetének köszönhető. Találhatunk azonban aranyhomokos strandokat is, amelyeket mesterségesen, a Szaharából hozott homokkal hoztak létre.

Las Teresitas

 

playa de las teresitas - santa cruz de tenerife

Ez egy 2 km hosszú, mesterséges, aranyhomokos strand. Kellemes hangulatú, napozóágyakkal a pihenéshez és nyugodt vízzel az egész család számára. Betonkorláttal védve ideális környezetet biztosít úszáshoz és búvárkodáshoz.  Santa Cruz de Tenerifétől mindössze 10 percre található.

El Duque

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

Costa Adeje-ben található, és egy exkluzív strand a jó életet kedvelők számára. Luxus légköréről ismert. Egyrészt gyönyörű strand aranyszínű homokkal és türkizkék vízzel, másrészt elegáns butikok és igényes éttermek veszik körül az igényes ízlésűek számára.

Fañabé

playa fañabe-tenerife-dél-tenerife

Costa Adeje északi részén található, és ideális strand a vízi sportokhoz és az üvegfenekű hajókirándulásokhoz. Az adrenalin és a tengeri szórakozás szerelmeseinek egyik kedvenc strandja. Fañabéban jet-skiket, banánokat és evezős szörfdeszkákat bérelhet. Ha madárnak szeretné magát érezni, akkor ejtőernyőzéssel is repülhet Tenerife gyönyörű partjai felett.

El Bollullo

beach-el-bollullo

Ez egy gyönyörű fekete homokos strand Tenerife északi részén található. Puerto de La Cruzból gyalogosan is megközelíthető, de nehéz megközelíthetősége miatt kevés kalandor jut el ide. Tenerife fő strandjaitól eltérően ez a strand a nyugalom és a béke levegőjét árasztja, távol a turistaközpontok nyüzsgésétől. Itt nem látni szállodákat vagy kereskedelmi üzleteket, csak banánfákat és a gyönyörű tengert a horizonton.

Playa de los Gigantes vagy Playa de los Guíos

Playa los gigantes tenerife

Ez egy természetes, sötét homokos strand Tenerife nyugati részén. Az emblematikus Los Gigantes-sziklák lábánál található, amelyek legmagasabb pontjukon több mint 600 méter magasra emelkednek. Tökéletes napozásra a sziget keleti partjának nyugtalan szele nélkül.

Masca-öböl

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca-öböl (4)

Tenerife gyönyörű strandja a híres Masca-szurdok lábánál. Masca falu Tenerife egyik legszebb és legjobban megőrzött települése, innen egy igényes, 3 órás gyalogtúrára vállalkozhatunk a strandig. A partra érve élvezze a tenger csodáit egy nyugodt környezetben, távol a tömegektől.

Playa Jardin

Playa Jardin strand Puerto de la Cruzban

Ez egy nagy, sötét homokos strand Puerto de la Cruzban található. César Manrique tervező ötletének köszönhetően született, hogy vonzó tengerparti tájat hozzon létre. Gyönyörű pálmafák és sokszínű virágoskertek díszítik a partot.

A kilátás

Playa del Camison - Playa de las Americas

Arona településen található gyönyörű, aranyszínű homokos strand. Tenerife egyik kék zászlós strandja, amely a főszezonban nagyszámú turistát fogad. Tökéletes a családok számára, biztonságos vízzel a fürdéshez és gondozott létesítményekkel. Emellett a sétány mellett található, amely összeköti az üzletekkel és éttermekkel, ami egy másik ok, amiért a turisták kedvence.

Benijo strand

playa benijo tenerife

Santa Cruz de Tenerife ragyogó strandja, amelyet az Anaga-hegység véd. Rejtett elhelyezkedésének köszönhetően meghitt hangulatú nudizmusra ad lehetőséget. Emellett tökéletes feltételeket kínál a különböző vízi sportokhoz. Itt nincsenek szolgáltatások vagy üzletek, így mindent magával kell hoznia, amire szüksége van a nap folyamán.

La Tejita

Tejita beach next to el medano tenerife south

Ez egy csendes strand, távol a sziget városi központjaitól. Aranyszínű homokot, kristálytiszta vizet és néhány szolgáltatást kínál a fürdőzőknek. Ez egy másik olyan tenerifei strand, ahol a nudizmust is lehet gyakorolni. A Montaña Roja különleges természetvédelmi terület mellett található.

Playa de Troya strand

Playa Troya - Costa Adeje Beach (2)

A partik és az éjszakai élet szerelmeseinek kedvenc strandja. Nappal családi strand, sekély vízzel és aranyszínű homokkal, amelyek pihenésre hívnak. Éjszaka pedig élénk hangulatot kínál tematikus partikkal és jó zenével.

Jöjjön és napozzon és ússzon Tenerife gyönyörű strandjain. Meglátogathatja a legzsúfoltabb strandokat minden szolgáltatással és különböző tevékenységekkel, vagy elvonulhat a modern stressztől a sziget vadregényes strandjain. Elkényeztetve van a választékkal, és biztos, hogy remekül fogja érezni magát.

Strandok Tenerife

Kapcsolódó cikkek: