Teneriffan rannat: auringon, hiekan ja meren paratiisi

Teneriffan rannat: auringon, hiekan ja meren paratiisi

Guide

Teneriffan rannat ovat kaikkialla Euroopassa tunnettuja kauneudestaan ja miellyttävästä ilmapiiristään. Olipa lomasi tarkoitus mikä tahansa, löydät varmasti rannan, joka vastaa odotuksiasi. Tässä tekstissä esittelemme sinulle Teneriffan parhaiden rantojen luettelon, jotta voit valita, millä niistä haluat vierailla seuraavalla matkallasi saarelle.

Miksi Teneriffan rannat ovat niin kuuluisia?

Teneriffalla on yli 390 kilometriä rantaviivaa, ja se on saari, jolla on eniten rantoja Kanariansaaristossa. Suuri osa saaren saamasta matkailusta tulee meren ja Teneriffan säteilevän auringon ystäviltä. Teneriffan talvet ovat hyvin lämpimiä, ja juuri silloin suurin osa ihmisistä saapuu saarelle etsimään lämpöä ja hauskanpitoa. Auringonlaskun ihaileminen Teneriffan rannoilta on yksi elämän jumalallisimmista nautinnoista.

Teneriffalla on monia villejä rantoja kaukana kaupunkikeskuksista ja toisia lähempänä, jotka on rakennettu erityisesti matkailua varten. Toisaalta mustan hiekan esiintyminen Teneriffan rannikoilla johtuu saaren vulkaanisesta alkuperästä. Löydämme kuitenkin myös kultaisia hiekkarantoja, jotka on luotu keinotekoisesti Saharasta tuodulla hiekalla.

Las Teresitas

 

playa de las teresitas - santa cruz de tenerife

Se on 2 km pitkä keinotekoinen ranta, jolla on kultaista hiekkaa. Siellä on miellyttävä tunnelma, jossa on aurinkotuoleja rentoutumiseen ja rauhallisia vesiä, joista koko perhe voi nauttia. Se on suojattu betoniseinällä ja tarjoaa ihanteellisen ympäristön uintiin ja snorklaukseen.  Se on vain 10 minuutin ajomatkan päässä Santa Cruz de Teneriffalta.

El Duque

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

Hotelli sijaitsee Costa Adejessa, ja se on eksklusiivinen ranta hyvästä elämästä pitäville ihmisille. Se on tunnettu ylellisestä ilmapiiristään. Yhtäältä se on kaunis ranta, jolla on kultaista hiekkaa ja turkoosia vettä, ja toisaalta sitä ympäröivät tyylikkäät putiikit ja tasokkaat ravintolat vaativille makuhermoille.

Fañabé

playa fañabe-tenerife-etelä-tenerife

Se sijaitsee Costa Adejen pohjoispuolella ja on ihanteellinen ranta vesiurheiluun ja lasipohjaisiin veneretkiin. Se on yksi adrenaliinin ja hauskanpidon ystävien suosikkirannoista. Fañabéssa voit vuokrata vesiskoottereita, banaaneja ja melontalautoja. Jos haluat tuntea itsesi linnuksi, voit myös lähteä laskuvarjohyppäämään ja lentää Teneriffan kauniin rannikon yllä.

El Bollullo

beach-el-bollullo

Se on kaunis musta hiekkaranta, joka sijaitsee Teneriffan pohjoisosassa. Sinne pääsee kävellen Puerto de La Cruzista, mutta sen vaikean saavutettavuuden vuoksi vain harvat seikkailijat tekevät sen. Toisin kuin Teneriffan tärkeimmät rannat, tämä ranta on ilmapiiriltään rauhallinen ja hiljainen kaukana turistikeskusten hälinästä. Täällä et näe hotelleja tai kaupallisia kauppoja, vain banaanipuita ja kaunista merta horisontissa.

Playa de los Gigantes tai Playa de los Guíos

Playa los gigantes tenerife

Se on tummahiekkainen luonnonranta Teneriffan länsiosassa. Se sijaitsee tunnusomaisten Los Gigantesin kallioiden juurella, jotka kohoavat korkeimmillaan yli 600 metriin. Se on täydellinen auringonottoon ilman saaren itärannikon levotonta tuulta.

Masca Bay

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (4)

Se on Teneriffan kaunis ranta kuuluisan Masca-rotkon juurella. Mascan kylä on yksi Teneriffan kauneimmista ja parhaiten säilyneistä, täältä voit tehdä vaativan 3 tunnin kävelymatkan rannalle. Kun olet rannalla, voit nauttia meren ihmeistä rauhallisessa ympäristössä kaukana väkijoukoista.

Playa Jardin

Playa Jardin ranta Puerto de la Cruzissa

Se on suuri tumman hiekan ranta, joka sijaitsee Puerto de la Cruzissa. Se syntyi suunnittelijan César Manriquen idean ansiosta luoda houkutteleva rannikkomaisema. Sillä on kauniita palmuja ja monivärisiä kukkapuutarhoja, jotka koristavat rantaa.

Näkymät

Playa del Camison - Playa de las Americas

Se on kaunis kultahiekkainen ranta, joka sijaitsee Aronan kunnassa. Se on yksi Teneriffan sinisen lipun rannoista, ja se vastaanottaa suuren määrän turisteja sesonkiaikana. Se sopii erinomaisesti perheille, sillä siellä on turvalliset uimavedet ja hyvin hoidetut tilat. Se sijaitsee myös rantakadun vieressä, josta on yhteys kauppoihin ja ravintoloihin, mikä on toinen syy, miksi se on matkailijoiden suosiossa.

Benijo Beach

playa benijo tenerife

Se on Santa Cruz de Teneriffan säteilevä ranta Anagan vuorten suojassa. Piilotetun sijaintinsa ansiosta se soveltuu nudismiin intiimissä ilmapiirissä. Se tarjoaa myös täydelliset olosuhteet erilaisille vesiurheilulajeille. Täällä ei ole palveluja tai kauppoja, joten sinun on tuotava mukanasi kaikki päivän aikana tarvitsemasi.

La Tejita

Tejitan ranta el medano tenerife etelän vieressä

Se on rauhallinen ranta kaukana saaren kaupunkikeskuksista. Se tarjoaa kultaista hiekkaa, kristallinkirkasta vettä ja joitakin palveluja uimareille. Se on toinen Teneriffan rannoista, joilla voi harjoittaa nudismia. Se sijaitsee Montaña Roja -erityisluonnonsuojelualueen vieressä.

Playa de Troyan ranta

Playa Troya - Costa Adeje Beach (2)

Se on juhlijoiden ja yöelämän ystävien suosikkiranta. Päivisin se on perheranta, jonka matalat vedet ja kultainen hiekka kutsuvat rentoutumaan. Yöllä se tarjoaa vilkkaan ilmapiirin teemabileineen ja hyvällä musiikilla.

Tule ottamaan aurinkoa ja uimaan Teneriffan kauniille rannoille. Voit vierailla ruuhkaisimmilla rannoilla kaikkine palveluineen ja erilaisine aktiviteetteineen tai päästä pois nykyajan stressistä saaren villeillä rannoilla. Sinulla on valinnanvaraa, ja sinulla on varmasti hauskaa.

Rannat vuonna Tenerife

Aiheeseen liittyvät artikkelit: