Stränder på Teneriffa: ett paradis av sol, sand och hav

Stränder på Teneriffa: ett paradis av sol, sand och hav

Guide

Teneriffas stränder är kända i hela Europa för sin skönhet och trevliga atmosfär. Oavsett vad du vill göra på din semester kan du säkert hitta en strand som uppfyller dina förväntningar. I den här texten presenterar vi en lista över de bästa stränderna på Teneriffa så att du kan välja vilka du ska besöka under din nästa resa till ön.

Varför är stränderna på Teneriffa så berömda?

Med mer än 390 km kustlinje är Teneriffa den ö som har flest stränder i den kanariska arkipelagen. En stor del av den turism som ön tar emot kommer från älskare av havet och Teneriffas strålande solsken. Teneriffas vintrar är mycket varma, och det är den årstid då de flesta människor strömmar till ön i jakt på värme och nöjen. Att beundra en solnedgång från Teneriffas stränder är en av livets mest gudomliga njutningar.

Teneriffa har många vilda stränder långt från tätorterna och andra närmare, byggda speciellt för turism. Å andra sidan beror förekomsten av svart sand på Teneriffas kuster på öns vulkaniska ursprung. Men vi kan också hitta gyllene sandstränder som skapats på konstgjord väg med sand som hämtats från Sahara.

Las Teresitas

 

playa de las teresitas - santa cruz de tenerife

Det är en 2 km lång konstgjord strand med gyllene sand. Den har en trevlig atmosfär med solstolar för avkoppling och lugnt vatten som hela familjen kan njuta av. Den skyddas av en betongbarriär och erbjuder en idealisk miljö för bad och snorkling.  Den ligger bara 10 minuter från Santa Cruz de Tenerife.

El Duque

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

Det ligger i Costa Adeje och är en exklusiv strand för människor som gillar det goda livet. Den är känd för sin lyxiga atmosfär. Å ena sidan är det en vacker strand med gyllene sand och turkost vatten, och å andra sidan är den omgiven av eleganta butiker och exklusiva restauranger för kräsna smaklökar.

Fañabé

playa fañabe-tenerife-south-tenerife

Den ligger i norra delen av Costa Adeje och är en idealisk strand för vattensporter och båtturer med glasbotten. Det är en av favoritstränderna för älskare av adrenalin och nöjen till havs. I Fañabé kan du hyra jetski, bananer och paddelsurfbrädor. Om du vill känna dig som en fågel kan du också åka parasailing och flyga över Teneriffas vackra kust.

El Bollullo

beach-el-bollullo

Det är en vacker strand med svart sand som ligger i norra Teneriffa. Den kan nås till fots från Puerto de La Cruz, men på grund av dess svåra tillgänglighet är det få äventyrare som tar sig dit. Till skillnad från de största stränderna på Teneriffa har den här stranden en känsla av lugn och ro, bort från turistcentralernas liv och rörelse. Här ser du inga hotell eller kommersiella butiker, bara bananträd och ett vackert hav vid horisonten.

Playa de los Gigantes eller Playa de los Guíos

Playa los gigantes tenerife

Det är en naturlig strand med mörk sand på västra Teneriffa. Den ligger vid foten av de symboliska Los Gigantes-klipporna som reser sig över 600 meter på sin högsta punkt. Den är perfekt för solbadning utan närvaro av den rastlösa vinden från öns östkust.

Masca Bay

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (4)

Det är en vacker strand på Teneriffa vid foten av den berömda ravinen Masca. Byn Masca är en av de vackraste och bäst bevarade på Teneriffa, härifrån kan du genomföra en krävande 3 timmars promenad till stranden. När du väl är på stranden kan du njuta av havets underverk i en lugn miljö bort från folkmassorna.

Playa Jardin

Playa Jardin Beach i Puerto de la Cruz

Det är en stor strand med mörk sand som ligger i Puerto de la Cruz. Den föddes tack vare designern César Manriques idé att skapa ett attraktivt kustlandskap. Den har vackra palmer och mångfärgade blomsterträdgårdar som pryder stranden.

Utsikterna

Playa del Camison - Playa de las Americas

Det är en vacker strand med gyllene sand som ligger i kommunen Arona. Den är en av Teneriffas stränder med blå flagg och tar emot ett stort antal turister under högsäsongen. Den är perfekt för familjer, med säkert vatten för bad och välskötta anläggningar. Den ligger också intill strandpromenaden som ansluter till affärer och restauranger, vilket är ytterligare en anledning till att den är en favorit bland turister.

Benijo-stranden

playa benijo tenerife

Det är en strålande strand i Santa Cruz de Tenerife som skyddas av bergen i Anaga. På grund av sitt dolda läge lämpar den sig för nudism i en intim atmosfär. Den erbjuder också perfekta förutsättningar för olika vattensporter. Det finns inga tjänster eller butiker här, så du måste ta med dig allt du behöver för dagen.

La Tejita

Tejita beach next to el medano tenerife south

Det är en lugn strand långt från öns tätorter. Här finns gyllene sand, kristallklart vatten och viss service för badande. Det är ytterligare en av Teneriffas stränder där nudism kan utövas. Den ligger intill det särskilda naturreservatet Montaña Roja.

Playa de Troya Beach

Playa Troya - Costa Adeje Beach (2)

Det är en favoritstrand för fest- och nattlivsälskare. På dagen är det en familjestrand med grunt vatten och gyllene sand som inbjuder till avkoppling. På kvällen erbjuder den en livlig atmosfär med temafester och bra musik.

Kom och sola och bada på Teneriffas vackra stränder. Du kan besöka de mest välbesökta stränderna med all service och olika aktiviteter, eller komma bort från den moderna stressen på öns vilda stränder. Du är bortskämd med valmöjligheter och du kommer garanterat att ha en fantastisk tid.

Stränder i Teneriffa

Relaterade artiklar: