Prva objava: 13 marca, 2023 |

Tenerifske plaže: raj sonca, peska in morja

Tenerifske plaže so po vsej Evropi znane po svoji lepoti in prijetnem vzdušju. Ne glede na namen počitnic boste zagotovo našli plažo, ki bo izpolnila vaša pričakovanja. V tem besedilu vam predstavljamo seznam najboljših plaž na Tenerifih, da boste lahko izbrali, katere od njih boste obiskali med naslednjim potovanjem na otok.

Zakaj so plaže na Tenerifih tako znane?

Z več kot 390 km obale so Tenerife otok z največ plažami v Kanarskem arhipelagu. Velik del turizma, ki ga otok prejema, predstavljajo ljubitelji morja in sonca, ki sije na Tenerifih. Zime na Tenerifih so zelo tople in v tem času se na otok zgrne največ ljudi, ki iščejo toplino in zabavo. Občudovanje sončnega zahoda s plaž na Tenerifih je eden najbolj božanskih užitkov v življenju.

Na Tenerifih je veliko divjih plaž, ki so daleč od mestnih središč, druge pa so bližje in so zgrajene posebej za turizem. Po drugi strani pa je prisotnost črnega peska na obalah Tenerifov posledica vulkanskega izvora otoka. Vendar pa lahko najdemo tudi plaže z zlatim peskom, ki so umetno ustvarjene s peskom, pripeljanim iz Sahare.

Las Teresitas

playa de las teresitas - santa cruz de tenerife

To je 2 km dolga umetna plaža z zlatim peskom. Ima prijetno vzdušje z ležalniki za sproščanje in mirno vodo, v kateri lahko uživa vsa družina. Zaščitena je z betonsko pregrado in ponuja idealno okolje za plavanje in potapljanje.  Od mesta Santa Cruz de Tenerife je oddaljeno le 10 minut.

El Duque

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

Nahaja se v kraju Costa Adeje in je ekskluzivna plaža za ljudi, ki imajo radi dobro življenje. Znana je po svojem razkošnem vzdušju. Po eni strani je čudovita plaža z zlatim peskom in turkizno vodo, po drugi strani pa jo obdajajo elegantni butiki in vrhunske restavracije za zahtevne brbončice.

Fañabé

playa fañabe-tenerife-south-tenerife

Nahaja se na severu Costa Adeje in je idealna plaža za vodne športe in izlete z ladjico s steklenim dnom. Je ena od priljubljenih plaž za ljubitelje adrenalina in zabave na morju. V Fañabéju lahko najamete vodne skuterje, banane in deske za deskanje z vesli. Če se želite počutiti kot ptica, se lahko odpravite tudi na parasailing in poletite nad čudovito obalo Tenerifov.

El Bollullo

beach-el-bollullo

To je čudovita plaža s črnim peskom, ki se nahaja na severu otoka Tenerife. Do nje lahko pridete peš iz mesta Puerto de La Cruz, vendar jo zaradi težkega dostopa obišče le malo pustolovcev. V nasprotju z glavnimi plažami na Tenerifih na tej plaži vladata mir in tišina, daleč od vrveža turističnih središč. Tu ne boste videli nobenih hotelov ali trgovin, le drevesa bananovcev in čudovito morje na obzorju.

Plaža velikanov ali Playa de los GuíosPlaya los gigantes tenerife

To je naravna plaža s temnim peskom na zahodu otoka Tenerife. Nahaja se ob vznožju simboličnih klifov Los Gigantes, ki se na najvišji točki dvigajo na več kot 600 metrov. Odlična je za sončenje brez nemirnega vetra vzhodne obale otoka.

Bahia de Masca

Bahia de Masca - zaliv Los Gigantes Masca (4)

To je čudovita plaža na Tenerifih ob vznožju znamenite soteske Masca. Vas Masca je ena najlepših in najbolje ohranjenih na Tenerifih, od tod pa se lahko lotite zahtevnega 3-urnega sprehoda do plaže. Ko boste na obali, uživajte v čudesih morja v mirnem okolju, daleč od množice ljudi.

Playa JardinPlaža Playa Jardin v Puerto de la Cruz

To je velika plaža s temnim peskom, ki se nahaja v mestu Puerto de la Cruz. Nastala je po zaslugi zamisli oblikovalca Césarja Manriqueja, da bi ustvaril privlačno obalno pokrajino. Ima čudovite palme in raznobarvne cvetlične vrtove, ki krasijo obalo.

Las Vistas

Playa del Camison - Playa de las Americas

To je čudovita plaža z zlatim peskom, ki se nahaja v občini Arona. Je ena od plaž z modro zastavo na Tenerifih in v glavni sezoni sprejme veliko število turistov. Plaža je idealna za družine, saj ima varno vodo za kopanje in urejene objekte. Nahaja se tudi ob promenadi, ki povezuje trgovine in restavracije, kar je še en razlog, zakaj je priljubljena med turisti.

Plaža Benijoplaya benijo tenerife

To je sijoča plaža v Santa Cruz de Tenerife, ki jo ščiti gorovje Anaga. Zaradi svoje skrite lege je primerna za nudizem v intimnem vzdušju. Ponuja tudi odlične pogoje za različne vodne športe. Tu ni storitev ali trgovin, zato boste morali vse, kar potrebujete za ta dan, prinesti s seboj.

La TejitaPlaža Tejita poleg el medano tenerife south

Gre za mirno plažo, ki je odmaknjena od urbanih središč otoka. Ponuja zlati pesek, kristalno vodo in nekaj storitev za kopalce. To je še ena od plaž na Tenerifih, kjer se lahko ukvarjate z nudizmom. Nahaja se poleg posebnega naravnega rezervata Montaña Roja.

Plaža Playa de TroyaPlaya Troya - Costa Adeje Beach (2)

To je priljubljena plaža za ljubitelje zabav in nočnega življenja. Podnevi je družinska plaža s plitvim morjem in zlatim peskom, ki vabi k sprostitvi. Ponoči ponuja živahno vzdušje s tematskimi zabavami in dobro glasbo.

Pridite in se sončite ter kopajte na čudovitih plažah Tenerifov. Lahko obiščete najbolj obiskane plaže z vsemi storitvami in različnimi dejavnostmi ali pa se odmaknete od sodobnega stresa na divjih plažah otoka. Razvajeni boste nad izbiro in zagotovo se boste imeli odlično.

Plaže v Tenerife
Povezani članki: